Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Vlastnosti.Zreje 12 mesiacov vo fľaši, Tradičná metóda.Marketing produktu.Šumivé víno Johann E. Hubert vzdáva hold výnimočnej osobnosti, ktorá stála pri zrode najstaršej a najznámejšej značky sektu na Slovensku. Zároveň reprezentuje bohatú tradíciu vinárstva, ktoré bolo založené už v roku 1825 v Bratislave ...