Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Vollereaux Demi-Sec je jemné polosuché francúzske šampanské víno zo známej oblasti Champagne. Obsahuje svieže bublinky, ktoré po naliati do pohára vytvoria príjemnú krémovú penu. Je vyrobené z troch odrôd hrozna ako Chardonnay 34 %, Pinot Noir 33 % a Meunier 33 %, ktoré sa následne zmiešali. Víno dozrievalo 3 ...
Vollereaux Blancs de Noirs Brut Nature je prírodné biele šampanské víno z oblasti Champagne. Neobsahuje žiadny cukor a je vyrobené iba z odrody Pinot Noir. Po naliati do pohára vytvára príjemnú a osviežujúcu penu. Šampanské dozrieva 4 roky v pivniciach vinohradu. Fľaša sa nachádza vo veľmi peknom bielom ...
Vollereaux Réserve Brut je exkluzívne a neobyčajné suché biele francúzske šampanské víno. Obsahuje malé ale zároveň jemné bublinky, ktoré spríjemňujú chuť a pôžitok z tohto vína. Pochádza z oblasti Champagne a je vyrobené z troch odrôd hrozna Chardonnay 34 %, Pinot Noir 33 % a Meunier 33 %. Zmes zrela ...
Laurent - Perrier La Cuvée Brut je vylepšenou náhradou za klasický brut. V tomto prípade nejde len o rebranding. Cuvée pozostáva len zo 100% viniča, ktorého kvalita sa pravidelne kontroluje. Zastúpenie odrôd hrozna je 55% Chardonnay, 30% Pinot Noir a 15% Pinot Meunier. Šampanské je uložené v pivniciach ...
Talianske prosecco Piccini Prosecco DOC Venetian Dress Extra Dry je biele šumivé víno vyrobené z hrozna odrody Glera, vinohradnícka oblasť Treviso, Taliansko. Toto prosecco sa fantasticky kombinuje s jedlom. Výborne si ho vychutnáte s predjedlami antipasti, olivami a zrelými syrom, rovnako ako s pečenými ...
Porta Leone Extra Dry je extra suché talianske biele prosecco, vyrába sa z hrozna odrody Glera. Táto úroda je ručne oberaná v 10. septembrový deň vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska (nadmorská výška 40 m n. m.). Fermentuje v tlakovej nádobe s vybranými kvasinkami. Plní sa do fliaš a ...
Porta Leone Millesimato Spumante Brut je talianske biele šumivé víno, vyrába sa z odrôd bieleho hrozna. Táto úroda je ručne oberaná v 10 septembrový deň vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska. Biele hrozno zo sadov Porta Leone je ideálne pre šumivé vína. Perlenie: jemné a dlhé Farba: jemne ...
Brut Impérial je vyvážená zmes troch odrôd vína, ktoré odhaľuje postupnosť elegantných a harmonických dojmov, sviežej zrelosti, jemných a vycibrených línii, navodzujúcich pocit pohody a príjemného rozpoloženia.Typ: suché víno, harmonická zmes Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier.Farba: svetlo žltá ...
Kvalitné talianské suché prosecco víno, ročník 2021 od značky Hamsik Winery so svetloružovou farbou a nádychom červeného ovocia. Víno spĺňa talianské normy výroby "Millesimato" a "D.O.C.". So živím perlením a perzistentnou penou má intenzívnu vôňu s kvetinovými tónmi bielych a červených kvetov sprevádzaných ...
Le Contesse Prosecco DOC Treviso Brut je talianske suché biele šumivé víno, ktoré bolo vyrobené z hrozna odrôd Glera. Ručný zber, vinohradnícka oblasť Treviso, Taliansko (nadmorská výška 50 m n.m.). Šumivé víno získané refermentáciou v tlakových nádobach s vybranými kvasinkami a kontrolovanou teplotou. ...
Le Contesse Prosecco DOC Treviso Brut je talianske suché biele šumivé víno, ktoré bolo vyrobené z hrozna odrôd Glera. Ručný zber, vinohradnícka oblasť Treviso, Taliansko (nadmorská výška 50 m n.m.). Šumivé víno získané refermentáciou v tlakových nádobach s vybranými kvasinkami a kontrolovanou teplotou. ...
Suché talianske biele perlivé víno Le Contesse Prosecco Spumante DOC Treviso Brut Biologico vyrobené z odrody hrozna Glera, ručný zber, vinohradnícka oblasť Treviso, Taliansko (nadmorská výška 40 m n.m.). Perlenie: dlhé a jemnéFarba: ľahko slamovo žltáVôňa: ovocné tóny žltých jabĺk, hrušiek Williams, ...
Extra suché talianske prosecco Le Contesse Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. ExtraDry vyrobené z odrody hrozna Glera, ručný zber vo vinohradníckej oblasti pohoria Conegliano, Taliansko (nadmorská výška 200 m n.m.). Po ručnom zbere hrozno prechádza len ľahkým stláčaním a čistením muštu ...
Nechajte sa uniesť jemnou chuťou bubliniek! Le Contesse Prosecco Frizzante DOC Treviso je polo-perlivé biele víno, ktoré sa vyrába z hrozna odrôd Glera z vinohradníckej oblasti Treviso, Taliansko (nadmorská výška 40 m n.m.) Hrozno po zbere prechádza len ľahkým stláčaním a čistením muštu studenou statickou ...
Piccini Moscato Spumante Dolce je talianske biele cuvée sladké šumivé víno, ktoré svojou dokonalosťou a eleganciou vynikne na každej oslave. Farba: žltá so zlatými odleskamiVôňa: komplexná a sladká aromatická s tónmi kvetov gardénie, jabĺk, marhúľ a broskýň, ananásu, mangaChuť: elegantná a sladká, vyvážená ...
Porta Leone Spumante Rosé Extra Dry je extra suché talianske ružové šumivé víno, vyrába sa z hrozna odrody Pinot Nero a Pinot Bianco. Táto úroda je ručne oberaná na konci augusta vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska (nadmorská výška 50 m n. m.). Fermentuje v tlakovej nádobe s vybranými ...
Porta Leone Prosecco DOC Rose Brut je talianske rúžové šumivé víno, ktoré sa vyrába z hrozna odrôd Pinot Nero a Glera. Úroda je ručne zbierná na konci augusta vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska (nadmorská výška 50 m n. m.). Fermentuje v tlakovej nádobe s vybranými kvasinkami. Plní ...
Laurent Perrier Rosé je vyrobené z odrody Pinot Noir z desiatich rozdielnych cru - čo je hrozno zo špeciálne klasifikovaných dedín, kde miestne odlišnosti dali hroznu lepšiu povesť, ako má hrozno z iných lokalít. Toto špeciálne Rosé Cuvée z dielne Laurent - Perrier vzniklo v roku 1968 a ide o jedno z ...
Porta Leone Prosecco Superiore Extra Dry je extra suché talianske biele prosecco, vyrába sa z hrozna odrody Glera. Táto úroda je ručne oberaná v polovici septembra vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska (nadmorská výška 200 m n. m.). Fermentuje v tlakovej nádobe s vybranými kvasinkami. ...