Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Pietrovecchio Prosecco Valdobbiadene DOCG Extra Dry má jasnú slamovo žltú farbu so zelenkavými odleskami, jemná a perzistentná perláž. Ovocná vôňa zelených jabĺk a bielych broskýň a citrusových plodov. Chuť pripomína skôr ovocné tóny so živou dochuťou na poschodí. Zrenie: Primárna fermentácia prebieha ...
Elegantná nežnosť: Prosecco s ovocnými tónmi
Brut Prosecco s ovocnou hravosťou
Suchosť v Kráľovstve bublín
Pietrovecchio Prosecco Valdobbiadene DOCG Extra Brut má jasnú slamovo žltú farbu so zelenkavými odleskami, jemná a perzistentná perláž. Ovocná vôňa zelených jabĺk. Chuť je svieža, suchá, mierne kyslá a ovocná. Víno s najmenším zvyškovým cukrom v rozmedzí od 0 do 2 gramov na liter. Kvalita Extra Brut ...
Pietrovecchio Prosecco Valdobbiadene DOCG Brut má jasnú slamovo žltú farbu s jemnou a perzistentnou perlážou. Ovocná vôňa zelených jabĺk. Chuť je svieža, suchá, mierne kyslá a ovocná. Zrenie: Primárna fermentácia prebieha pri nízkej teplote, aby sa zachovali čerstvé ovocné príchute, ktoré sú typické ...