Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Hubert Nealko, tento nealkoholický šumivý nápoj sa vyrába z kvalitného odrodového vína, ktoré bolo zbavené alkoholu. Jeho vyvážená harmonická chuť je výsledkom šetrného výrobného procesu, počas ktorého sa v prostredí vákua odstráni alkohol z vína. Vákuum umožňuje tento proces už pri nízkych teplotách, ...
Hubert Classic Suché - Neutíchajúce jemné perlenie, decentná biskvitová vôňa a delikátna chuť sú nedostižnými prednosťami tohoto moku, tak veľmi pripomínajúceho rodné Francúzsko. Je nositeľom tradície značky Hubert. Dominantný je v počte získaných ocenení za kvalitu. Je vhodný ako aperitív, k rôznym ...
Nectar Impérial je nezvyčajným vyjadrením Moët & Chandon. Exoticky bohaté a živé víno. Toto víno odzrkadľuje rozličnosť viníc v regióne a tiež rozličnosť troch druhov hrozna so zmesou postavenou na štruktúre Pinot Noir, tele Pinot Meunier a sviežosti Chardonnay. Intenzívny a štedrý Nectar Impérial sa ...
Dom Pérignon Vintage 2010 12,5% 1,50 L Magnum Dom Pérignon Vintage - Balenie "Magnum" v objeme 1,5 L Najkratšia doba zrenia je 7 rokov. Aróma: prvé náznaky čerstvých mandlí a práve zožatého obilia sa rozvíjajú do vône citrónového džemu a sušeného ovocia; celkový dojem umocňujú temnejšie dymové tóny a ...
Červené šumivé vína obľubujú práve Francúzi, ktorí sú vďaka nim zdravší a šťastnejší. Sekt robí nezameniteľným harmónia cukru, trieslovín a kyselín. Často sa podáva na rodinných oslavách. Vďaka svojim vlastnostiam sa výborne hodí k tmavému mäsu a kačke, no rozumie si aj so sladkými chuťami pudingov a ...
Už tristo rokov patrí k najobľúbenejším druhom šampanského z produkcie Moët & Chandon. Je vlajkovou loďou spoločnosti a meno "Impérial" dostalo v roku 1863. Práve s ním sa spája zaujímavá udalosť. Prvých päťdesiat fliaš nesúcich označenie Moët & Chandon Brut Impérial "si muselo počkať" na otvorenie až ...
Yellow Label je vlajkovou loďou kvality a štýlu značky Veuve Clicquot. Vytváraná je opätovne každý rok vďaka vzácnej kolekcii rezervných vín vinárskeho domu. Výrazná žltá etiketa reprezentuje sviežosť šampanského vína a precíznosť samotnej výroby vína. Do prípravy zmesi pre Yellow Label sa používa hrozno ...
Šampanské Veuve Clicquot Rosé vzniklo zmiešaním tradičného Veuve Clicquot Brut s 12% červeného vína z najlepších viníc Crus.
Cuvé sa vyrába z odrody hrozna "Glera” pestovanej v najlepších oblastiach v provincii Treviso, kde enviromentálne a pôdne podmienky majú osobitné kvalitatívne vlastnosti. Víno má žiarivo žltú farbu so zelenkastými tónmi. Má nádhernú vôňu zrelých jabĺk a citrusových plodov. Chuť je svieža, ľahká a harmonická.
Víno označené ako Champagne môže pochádzať výlučne z tejto oblasti. Na výrobu šampanského sa môžu miešať tri odrody, z troch primárnych oblastí Champagne: Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Zmes týchto troch odrôd sa volá „cuvée“ – kľúč k znamenitému šampanskému. Elegantné Moët & Chandon Rose je ...
Šampanské Armand de Brignac Gold je najslávnejšie cuvée vo svojej kategórii. Má čerstvý ovocný charakter s mäkkou textúrou. Vyrába sa z odrôd hrozna Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier z oblasti Montagne de Reims, Cote des Blancs a Vallee de la Marne. Balené v darčekovej krabičke.
Sekt vyrobený primárnou fermentáciou. Zelenkavá farba so zlatou iskrou. Vôňa zrelého hrozna, nasladlá chuť s dotykom muškátu. Doporučenie k jedlám : Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Sekt vyrobený primárnou fermentáciou. Malinovo ružová farba, buket ovláda výrazná vôňa jahod. V chuti sa snúbi sťavnatosť červeného pomaranča a sladkosť jahod. Doporučenie k jedlám : Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Hubert Club [polosladké]:Obľúbený polosladký Hubert Club v sebe skrýva kombináciu cukrov a kyselín, ktoré sú vyvážené v správnom pomere a robia tak z tohto sektu lahodný mok. Vyznačuje sa dynamickým perlením a oku lahodiacou žltozelenou farbou. Odporúčame ho podávať s nákypmi a sladkými piškótovými jedlami. ...
Exkluzívny sekt vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši na kvasinkách 2 0mesiacov. Farba sektu je žltozelená zo zlatavými odleskami, korenistej vône, šťavnatej chuti s tóinami vinohradníckej broskyne a sušeného tropického ovocia v výraznou stopou minerálov a dlhou dochuťou.
Exkluzívny sekt vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši na kvasinkách 20 mesiacov.
Exkluzívny sekt vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši na kvasinkách 24 mesiacov. Výsledkom je nádherná hutnejšia ovocná vôňa zrelých hrozien a sušeného ovocia ľahko korenné medovými tónmi. Chuť je typicky korenitá suchá hutnejšia, dôrazná s jemným dlhším perlením.