Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Moët & Chandon Ice Imperial je delikátne šampanské vytvorené špeciálne na podávanie s ľadom. Vzhľadom k svojmu účelu sa vyznačuje typickou intenzívnou ovocnou vôňou, plnou chuťou a osviežujúcim zakončením. Má špecifickú zlatú farbu s jemnými jantárovými odleskmi. Moët & Chandon Ice Imperial na ľade môžme ...
Inovácie a dedičstvo vo fľaši
Symfónia živých chutí
Prosecco z výnimočného svahu Santo Stefano
Sucho a iskra: Šumivé víno s tradíciou