Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Zamatové Prosecco: jablko & vistéria
Svieža a plná chuť storočných viníc
Esencia vinohradníckej vášne
Unikátne Prosecco z vinohradu Miliane
Elegantná nežnosť: Prosecco s ovocnými tónmi
Prosecco pre milovníkov výnimočnosti a kvality
Prosecco z vinice Volpere: Minerálna krása
Prosecco s múdrosťou vinohradníkov
Gorio Malibran: Víno s dedičstvom
Cartizze: Perla Col Maset
Harmónia ovocných tónov
Brut Prosecco s ovocnou hravosťou
Limitovaná séria: Prosecco najvyššej kvality
Sofistikované Prosecco: Úchvatná rovnováha
Cesta nezabudnuteľných chuťových potešení