Skip to content Skip to footer

Ako si vybrať smoothie mixér?

Aj vy ste prepadli skvelým smoothies? Práve v tomto období plnom výborného čerstvého ovocia a zeleniny vám prinášame nový článok o smoothie mixéroch. V dnešnom článku vám prezradíme,ktorý mixér je pre vás na prípravu domácich smoothie najvhodnejší, aby vyhovoval vašim kritériám a zvládal stupeň náročnosti vašich požiadaviek.

K nášmu výberu najlepších a najobľúbenejších mixérov pridáme aj výber receptov na prípravu smoothie nápojov. Receptov na danú tému je nespočetne a vy si môžete vyberať z rôznych kombinácií a variant.

Pri smoothie mixéroch je dôležité si uvedomiť, na čo všetko ich budete používať a ako často ich budete požívať. Ak pijete smoothies len občasne, bude vám stačiť menší mixér so slabším výkonom. Na výrobu smoothies sa dá používať aj tyčový mixér, ktorý stačí na ich príležitostnú výrobu. Jeho nevýhodou je, že nedokáže rozmixovať ovocie dohladka a vo vašom nápoji ostávajú menšie hrudky ovocia. 

 

1. recept

 

TYČOVÉ MIXÉRE:

Sencor SHB 4360

Tyčový mixér Sencor SHB 4360 sa vyznačuje reguláciou rýchlosti, ktorá slúži k plynulému nastaveniu rýchlosti pre mixovanie, sekanie alebo šľahanie. Rýchlosť môžete nastaviť podľa potreby. Nerezový nadstavec umožní mixovanie i horúcich pokrmov. Súčasťou mixéra je sekací a šľahací nadstavec. Celá súprava sa vyrába v rôznych farebných prevedeniach napríklad v ružovej, modrej, zelenej, žltej, oranžovej, červenej a inej farbe.

 

Tyčový mixér nie je primárne určený na výrobu smoothies, ale dá sa využiť na iné úkony ako prípravu detskej výživy, koktailov, ovocných nápojov, polievok, omáčok, ale aj nátierok, majonéz a iných pochutín pomocou sekacieho a šľahacieho nadstavca.

 

Braun MQ775

Tyčový mixér Braun MQ775 je veľmi kvalitný, precízny a spoľahlivý mixér s dlhou životnosťou. Obsahuje nerezový nadstavec PowerBell s rozšírenou spodnou nohou proti vystrekovaniu, food processor s hnetacím hákom a s diskami pre strúhanie a krájanie. Novinkou je patentovaný systém „Smart speed“, čím viac stlačíte, tým vyššiu rýchlosť nastavíte.

 

Ak sa vám nepozdáva možnosť tyčového mixéra na prípravu smoothie a chceli by ste špecializovaný mixér na prípravu týchto nápojov, môžete si zadovážiť stolový mixér. Najnovšie smoothie mixére sú dostupné s viacerými nádobami, takže si ráno môžete pripraviť hneď dva rôzne nápoje. Každý bude vo vlastnej nádobe, či už to budú špecializované fľaše alebo uzatvárateľné nádoby.

 

2. recept

 

SMOOTHIE MIXÉRE

Delimano Nutribullet Extraktor 600 W

 

Pomocou mixéra Nutribullet pripravíte tie najlahodnejšie a najjemnejšie smoothie. Je výkonný, odolný a nezaberie veľa miesta v kuchyni. Ľahko rozdrví tie najtvrdšie a najodolnejšie suroviny ako semienka, šupky, orechy, mrazené ovocie alebo ľad. Bez problémov zvládne celé kusy ovocia a tvrdú zeleninu, ale rovnako ľahko si poradí s bylinkami a jemnými lístkami šalátov. Balenie obsahuje tri nádoby, rôznych veľkostí s odnímateľným viečkom, nutričného poradcu a knižku receptov.

 

 Sencor SNB 4301

Jedinečný mixér získava z plodov to najväčšie možné množstvo vitamínov, enzýmov, minerálnych látok a energie. Mixuje ovocie, zeleninu, obilniny, semienka, oriešky či bylinky. Umožňuje tak výrobu mnohých lahodných a výživných pokrmov. Súčasťou balenia je stolový mixér s motorom so silou 1200 W, 2 poháre s objemom 1,0 l a 0,8 l, 6 veľmi kvalitných nožov a viečka. Všetky časti mixéra sú vhodné do umývačky.

 

Eta ActiveMix 0102 90000

ETA 010290000 ACTIVEMIX mixér je perfektným pomocníkom pri príprave čerstvých ovocných či zeleninových štiav, krémových kokteilov, ľadovej kávy alebo rôznych omáčok. Jeho motor dosahuje výkon až 350 W s rýchlosťou otáčok až 19 000. Jednoducho sa obsluhuje a čistí. Všetky jeho časti okrem motora sú umývateľné v umývačke riadu. Prístroj je vyrobený z kvalitného materiálu, jeho súčasťou sú 2 prenosné fľaše na miešanie s objemom 400 ml a 600 ml.

 

 Concept SM-3370

Mixér je navrhnutý tak, že mixujete priamo v nádobe, z ktorej potom svoje smoothie môžete konzumovať. Vďaka viečku je konzumácia pohodlná počas chôdze, pri športe a jazde autom. Tvarovaná nádoba na mixovanie perfektne zapadne do držiaka nápojov v aute, takže na cesty môžete vyraziť so svojím zdravým smoothie. Navyše k mixéru dostanete druhú 600 ml nádobu zadarmo.

 

Ďalším kritériom, ktoré treba zohľadniť je, pre koľko ľudí budete smoothie pripravovať. Ak sa chystáte robiť nápoje pre celú rodinu, treba vybrať mixér, ktorý má nádobu s väčším objemom.

 

3. recept

 

STOLNÉ MIXÉRE

KitchenAid 5KSB5553

 

Moderný a výkonný mixér vhodný na drvenie ľadu, tvorbu pyré, sekanie, mixovanie a miešanie, teda funkcie, ktoré od moderného prístroja do domácnosti očakávate. Systém Step- Start spúšťa motor v nízkych otáčkach a postupne rýchlosť zvyšuje až k optimálnemu výkonu podľa aktuálnej záťaže. Bráni tým vystrieknutiu prísad z nádoby. Elektronická kontrola s elektronickým senzorom automaticky optimalizujú rýchlosť chodu úmerne aktuálnej námahe.

 

Eta Vital Blend 1011 90000

Kokteily, omáčky, polievky, nátierky, zmrzliny aj trendy smoothie? Áno – jednoducho, s vysokootáčkovým multifunkčným mixérom ETA Vital Blend. Vysokootáčkový mixér je ideálny na prípravu tekutých pokrmov, mixovaných polievok, kokteilov, dezertov, zmrzlín, sorbetov, nátierok, detských výživ a nápojov pre teplú aj surovú („raw“) kuchyňu. Tento pomocník zvládne mixovať, sekať, drviť aj miešať.

 

Electrolux ESB5700

  

Stolový mixér ELECTROLUX ESB5700BK s vysokým výkonom 700 W je šikovným pomocníkom pri mixovaní, miešaní, drvení či sekaní rôznych prísad. Vďaka kvalitným a odolným čepeliam Tru Flow z nehrdzavejúcej ocele, bude príprava obľúbených pokrmov oveľa rýchlejšia a pohodlnejšia. Súčasťou výbavy je veľká 1,5 litrová nádoba, do ktorej sa zmestí dostatok ingrediencií. Mixér disponuje 5 stupňami rýchlostí, ako aj možnosťou drvenia ľadu a pulzovania.

 

4. recept

 

Prečo piť smoothie?

Smoothie nápoje obsahujú veľké množstvo vitamínov a minerálnych látok, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie, byť zdravší a vitálnejší. Je to vlastne dostávanie vitamínov do tela v tekutej forme, pretože ide o rozmixované ovocie, ktoré týmto procesom nestráca na svojich živinách. Preukázateľne zlepší váš zdravotný stav a pomôže vám predchádzať mnohým chorobám.

5. recept

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment