Skip to content Skip to footer

Krížom krážom na bicykli po Slovensku v správnom oblečení

Kam sa vydať za cykloturistikou?

Ak je cyklistika Vašou vášňou a takmer zmyslom života, napĺňa Vás a chvíle strávené na biku si užívate naplno, potom budú možno pre Vás zaujímavé tipy na slovenské cyklotrasy. Či už patríte k tým, ktorí prejdú na bicykli sto kilometrov za deň alebo viete šliapať do pedálov celý deň, určite si budete mať z čoho vyberať, čo sa týka trás. Vyskúšať môžete napr. Hrebeňovku Malých Karpát, Dunajskú cyklistickú cestu, Vážsku cyklomagistrálu, okolie Liptovskej Mary alebo Sliezsky dom či Slovenský Raj. Možností je naozaj veľa. Už len vybrať správne oblečenie na bicykel a môžete vyraziť so svojím dvojkolesovým parťákom na cesty. Spoločnosť Vám môže robiť napr. Nalini cyklo oblečenie, v ktorom si svoju jazdu užijete naplno.

shutterstock 383193169

Kam sa vydať za cykloturistikou?

Ak je cyklistika Vašou vášňou a takmer zmyslom života, napĺňa Vás a chvíle strávené na biku si užívate naplno, potom budú možno pre Vás zaujímavé tipy na slovenské cyklotrasy. Či už patríte k tým, ktorí prejdú na bicykli sto kilometrov za deň alebo viete šliapať do pedálov celý deň, určite si budete mať z čoho vyberať, čo sa týka trás. Vyskúšať môžete napr. Hrebeňovku Malých Karpát, Dunajskú cyklistickú cestu, Vážsku cyklomagistrálu, okolie Liptovskej Mary alebo Sliezsky dom či Slovenský Raj. Možností je naozaj veľa. Už len vybrať správne oblečenie na bicykel a môžete vyraziť so svojím dvojkolesovým parťákom na cesty. Spoločnosť Vám môže robiť napr. Nalini cyklo oblečenie, v ktorom si svoju jazdu užijete naplno.

shutterstock 383193169

Nezabudnite ani na kvalitné cyklistické rukavice

Cyklistické rukavice by nemali chýbať vo výbave žiadneho cyklistu. Rozdiel je aj v rukaviciach na bicykel. Líšia sa materiálom, dizajnom, farebným prevedením alebo podľa sezóny. Cyklistické rukavice v chladnom počasí ochránia dlane pred premrznutím, pri pádoch zabránia odreninám, ale hlavne pomáhajú lepšie a pohodlnejšie držať riadidlá a sú prevenciou proti otlakom. Existujú cyklistické rukavice s dlhými a krátkymi prstami, tie krátko prsté sú ideálne na rekreačnú cyklistiku. Dôležitá je pri nich maximálna priedušnosť najmä v letnom počasí. Dlaňová časť rukavíc je tiež podstatným prvkom pri výbere. Ako najlepší materiál sa osvedčil gél. Kvalitnejšie rukavice sú na dlaňovej časti vybavené silikónovými protišmykovými prúžkami.

Aj výber dresu je dôležitý

Či patríte k profesionálnym cyklistom alebo k hobby športovcom, určite by ste nemali podceňovať kvalitu cyklodresu. Svojou priliehavosťou a obtiahnutosťou zabezpečujú počas jazdy na bicykli maximálny komfort a dokonale sajú pot či chránia pred chladným a veterným počasím. Vyberáme si ich aj podľa sezóny, v letnom počasí krátke tričko a nohavice, v chladnejších dňoch tričko s dlhým rukávom a dlhé nohavice. Pre niekoho môže byť rozhodujúca aj značka, ak má svoju obľúbenú, ktorú preferuje, u iného zohráva úlohu napr. aj farebné prevedenie dresu. To už sú veľmi individuálne kritériá, ktoré závisia od konkrétneho cyklistu. Ak hľadáte spojenie kvality, výhodnej ceny a maximálneho komfortu, mohli by Vás zaujať napr. MTB dresy, ktoré uspokoja aj náročnejších cyklistov.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment