Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Terre di Rai Cabernet Sauvignon IGT má rubínovo červenú farbu s odleskami vo farbe granátového jablka. Vo vôni pripomína bobule, ako sú černice, jahody a maliny. Plné telo s jemnými trieslovinami a finálnou ovocnou chuťou. Vinifikácia: Macerácia 20-25 dní. Teploty sa pohybujú od 24 do 26 stupňov, aby ...
Terre di Rai 931 Vino Rosso je živé červené víno zo severotalianskeho regiónu Veneto. Vyrába sa z odrôd Cabernet Sauvignon, Merlot a regionálnych hrozna Raboso. Je to bohatý a veľmi ovocný pohár vína. Párovanie Skvelé ako víno na večeru, vynikajúce k pizzi s hubami alebo špagetami a mäsovými guličkami. ...
Terre di Rai 931 Appassimento Rosso Passito je špeciálne červené víno, ktorého neskorý zber hrozna bol pred lisovaním sušený 4 mesiace. Výsledkom je ovocné červené víno s aromatickou vôňou čiernych a červených bobúľ. Ocenenie: Commended Award - IWC 2023 Párovanie Perfektný ako aperitív, vynikajúci ...
Terre di Rai Cabernet Franc IGT má rubínovo červenú farbu s odleskami vo farbe granátového jablka. Veľmi intenzívny, vytrvalý a široký. Bylinná aróma prechádza – najmä pri starobe viac ako rok – do parfumov, ktoré pripomínajú orientálne korenie a škoricu. Elegantné, harmonické a komplexné ako pre nos, ...
Terre di Rai Merlot IGT má rubínovo červenú farbu s fialovými odleskami. Vo vôni pripomína čerešne, zmiešané bobule s náznakmi škorice. Plné, mäkké telo s finálnou ovocnou chuťou. Vinifikácia: Macerácia 20-25 dní. Teploty sa pohybujú od 24 do 26 stupňov, aby sa uľahčila extrakcia pigmentu šupky hrozna. ...