Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Christian & Thomas Weiss Zweigelt BIO je chutné suché červené rakúske víno. Výborne sa hodí ragú, divine, hovädziemu alebo grilovanému mäsu. Pochádza z vinohradníckej oblasti Burgenland a vyrába sa z odrody hrozna Zweigeltrebe. Podávajte pri teplote 16 °C. Skladujte na chladnom mieste bez dosahu svetla ...
Christian & Thomas Weiss Frankovka modrá BIO je červené suché rakúske víno. Pochádza z vinohradníckej oblasti Burgenland a vyrába sa z odrody hrozna Blaufränkisch (Frankovka modrá). Výborne sa hodí k ragú, divine a hovädzine. Podávajte pri teplote 16 °C. Skladujte na chladnom mieste bez dosahu svetla ...