Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Vibrujúce, energické víno so stredne dlhým záverom a dobrou rovnováhou.
Jemne štruktúrovaný, no zároveň elegantný a hlboký rubínový Cabernet Sauvignon.
Víno rubínovej farby. Jeho stredne intenzívna vôňa odhaľuje slivky, černice, čerešne a chrumkavé tmavé bobuľové ovocie.