Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Christian & Thomas Weiss Frizzante BIO je lahodné biele šumivé sladké rakúske víno. Pochádza z vinohradníckej oblasti Burgenland a vyrába sa z odrody Muskat Ottonel. Výborne sa hodí k ľahkým jedlám, cestovinám, šalátom a syrom. Podávajte pri teplote 8 °C. Skladujte na chladnom mieste bez dosahu svetla ...