Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Nepochybne jedno z najlepších slovenských červených cuvée, ktoré sú momentálne v predaji. Vlajková loď vinárstva Pavelka a syn – skvelé, jedinečné cuvée odrôd Cabernet Sauvignon, Frankovka modrá a Neronet. Víno z hrozna dopestovaného vo viniciach vo vlastníctve vinárstva Pavelka a syn na úpätí Malých ...
Odroda Rizling vlašský pochádza z nemeckého Weschriesling.
Viacvrstvové, vyvážené a odrodové červené víno z vinohradníckej oblasti Mendoza v Argentíne.
Krásne Primitivo: červené ovocie, koreniny, vanilka
Poklad z historických viníc
Značkové - cuvée polosladké PD Mojmírovce.
Graham''s 10 Y.O. Tawny Port je prominentné portské víno pochádzajúce z vinárstva s dlhou históriou od 19. storočia. Hlboká jantárová farba s mahagónovým odleskom. Ušľachtilá a živá vôňa lieskových orieškov, medu a fíg, krásne balansuje s energickou, ovocno-korenistou chuťou tohto červeného vína. Odporúčame ...
Giusti Valpolicella Ripasso Classico Superiore je talianske červené suché víno. Jeho základ tvorí 80 % podiel hrozna odrody Corvina Veronese spolu s Corvinone a 20 % podiel hrozna odrody Rondinella, hornaté časti vinohradníckej oblasti Valpolicella, Verona, Veneto, Taliansko (nadmorská výška 100 - 150 ...
Ide o jedno z najlepších vín z odrody Primitivo vôbec. Hrozno pochádza z najstarších vinohradov z najlepších polôh v Púlii. Víno zrelo 12 mesiacov v amerických a francúzskych drevených sudoch. Farba je výrazne rubínová, vôňa je veľmi bohatá, a komplexná. Okrem krásneho zrelého džemovitého ovocia sliviek ...
Nová odroda vyšľachtená v Nemecku s cieľom získavať hrozno vysokej cukornatosti. Vína z nej vyrábané sú väčšinou vo vyšších prívlastkoch.