Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Piccini Collezione Oro Rosso Toscano IGT je talianske červené víno vyrobené 3 odrôd hrozna: 70% Sangiovese, 25% Cabernet Sauvignon a 5% Petit Verdot, vinohradnícka oblasť Toscano IGT, Taliansko. Víno zrelo 6 mesiacov, a to 70 % zmesi vo veľkých dubových sudoch a 30 % v barikových sudoch. Patrí do kolekcie ...
Piccini Brunello di Montalcino DOCG Riserva (ročník 2013) je toskánske červené víno, odroda 100 % Sangiovese, ručný zber, vinohradnícka oblasť Montalcino DOCG, Toskánsko, Taliansko. Víno zrelo celkovo 6 rokov – 36 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch a následne 6 mesiacov vo fľaši. Vôňa a chuť: pôsobivo ...