Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Deanston Bordeaux Cask je 10-ročná inovatívna škótska single malt whisky, ktorá pochádza z oblasti Highland. Zrela v sudoch, ktoré predtým obsahovali červené víno zo svetoznámej oblasti Bordeaux vo Francúzsku. Tieto sudy jej dodali fantastickú jemne sladkú chuť s tónmi hrozienok, čokolády a medu. Bez ...
Zatiaľ čo väčšina liehovarov používa svoje kolónové (Coffey) destilačné prístroje iba na výrobu whisky z obilia, Nikka používa svoje dva v liehovare Miyagikyo aj na výrobu sladovej whisky. Nikka Coffey Malt Whisky sa stala súčasťou ich radu v roku 2014. Je veľmi bohatá a plná chute a skvele dopĺňa fantastický ...
Whisky ktorá po 10 rokoch zrenia v sudoch po bourbone dozrela v sudoch po víne Sauternes. Aróma: zvodná vôňa francúzskeho cukrárstva - pečivo s citrusovou náplňou, ďatle, zázvor, kokos, muškátový orech. Po pridaní vody sa objaví nádych citrónovej torty a bohatá aróma pečúceho sa ovocného koláča. Chuť: ...
Tyrconnell Madeira zreje najprv 10 rokov v sudoch z amerického dubu a po plnom dozretí sa necháva odležať ešte na približne rok do sudov zo španielskej Madeiry. To dodáva tejto whisky exotickú vôňu, v ktorej cítiť marcipán, lesné ovocie, pomaranče, med a drevo. V chuti sa k vymenovaným pridáva chuť papáje, ...
Táto 22-ročná blended škótska whisky je dokonalá kombinácia metafory a whisky. Blended Whisky #2 je od spoločnosti That Boutique-y Whisky Company a má jemnú chuť so sladko-horkými tónmi. Na etikete sa nachádza pole obilia, ktoré chytá záhadná biela ruka. Ide o limitovanú edíciu zo šarže 2 (Batch 2), ...
Táto americká whiskey z liehovaru Michter''s Distiller v Louisville, Kentucky, zrela v sudoch, kde bol predtým bourbon. Tento nápoj sa nedá nazývať bourbon, keďže ten musí zrieť v nových amerických dubových sudoch – preto sa namiesto toho volá whiskey. Odložme však nabok mierne mätúcu zákonnú nomenklatúru, ...
Chivas Regal Mizunara je whiskey, ktorá bola pôvodne určená na japonský trh. Toto špeciálne vydanie bolo inšpirované výletom majstra distiléra Colina Scota do Japonska. Časť whiskey zrela v dubových japonských sudoch mizunara, čo je pri zrení whiskey nezvyčajné, ale vždy fascinujúce. Aróma: biela broskyňa, ...
Značka Smokehead je známa svojimi silne zadymenými whisky a táto verzia Smokehead Rum Rebel nie je nijakou výnimkou. Okrem svojho tradičného profilu však ponúka obohatenie v podobe zrenia v sude po karibskom rume. Ak chcete ochutnať skutočne zaujímavú "dymovku", Smokehead Rum Rebel je pre vás ako stvorený. ...
Čistá ražná whiskey z liehovaru Michter''s Distillery v Louisville, Kentucky. Každá fľaša ich dokonalej raže pochádza z jedného suda, čo zdôrazňuje kvalitu ich umenia. Skvelý výber pre koktaily – zaujíma nás najmä výroba Sazeracu s touto whiskey!
Ocenená zároveň zlatom i ocenením "najlepší v kategórii” v roku 2009 na IWSC, táto whisky vybraná len z toho najlepšieho na poli jednosladových whisky, sladový a rašelinový základ tvoria tú správnu jemnú plnosť pre korenisté a drevnaté tóny. Toto všetko je veľmi intenzívne a dosiahnuté dlhoročným zrením ...
Liehovar Bruichladdich, postavený v roku 1881, bol zatvorený v roku 1994 a bol vzkriesený v roku 2000 s predefinovaným cieľom: vyrobiť whisky premysleného zamerania, ktorá kombinuje najmodernejšie technológie s tradičnými postupmi s dôrazom na miestne suroviny. Do ich sortimentu teda patrí whisky vyrobená ...
Highland Parcel No. 7 je škótska single malt whisky, ktorá bola destilovaná v roku 2008 a pochádza z neznámej destilérky v regióne Highland. Zrela 12 rokov v troch ex-sherry Butt sudoch. Následne bola v roku 2021 naplnená do fliaš s 48 % obsahom alkoholu. Whisky patrí do limitovanej série The Single ...
Siedme vydanie z vysokooceňovanej edície Batch Strength z destilérky Tamdhu. Ide o neobyčajnú single malt ovocnú škótsku whisky z oblasti Speyside! Skvostná prírodná farba a fantastická ovocná chuť s tónmi praliniek a vanilky. Zrela výhradne v ex-sherry Oloroso sudoch, ktoré jej dodali osviežujúcu chuť ...
Americká burbonová jednotka z liehovaru Michter''s Distiller v Louisville, Kentucky, sa vyrába v malých množstvách, väčšinou nie viac ako dva tucty sudov. Produkt najvyššej kvality, ktorý prekypuje karamelom, vanilkou a ovocnými tónmi spolu s príjemnou zemitou kvalitou v strede.