Ľanové semienko je typické svojou orechovo-maslovou chuťou. Lepšie sa stravuje rozomleté a môže slúžiť ako náhrada oleja alebo vajcia v rôznych pokrmoch. Jeho výhodou je dobrá skladovateľnosť a vysoká trvanlivosť. Zlatý ľan má oproti hnedému jemnejšiu chuť..
Sušené krúžky ananásu v BIO kvalite. Vhodné ako maškrta aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladké pečivo, skvelé raňajky alebo výborný koláč.
Sušené plody vínnej révy v poleve z karobu. Majú výraznú sladkú chuť. Karobky sú vynikajúce náhradou bežných maškŕt..
Sušené sladké marhule v biokvalite. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladké pečivo i výbornú omáčku ku slanému jedlu..
Kombu (u nás je známa tiež pod názvom kelp) je hlbokomorské riasa rastúca v čistých, chladných vodách severu. Kombu je jednou z rias najbohatších na jód.
Sušené plody vínnej révy v biokvalite. Chutné sú samotné, možno ich ale použiť aj pri pečení a varení. Majú výraznú sladkú chuť, ktorá je silnejšia ako u ostatných druhov hrozienok..
Sušenie je tradičný spôsob konzervovanie datlí. Datle sú chutné samotnej, využitie ale majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Jedná sa o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.
Sladká pochúťka vhodná na priamu konzumáciu, do varenia i pečenia.