Ľanové semienko je typické svojou orechovo-maslovou chuťou. Lepšie sa stravuje rozomleté a môže slúžiť ako náhrada oleja alebo vajcia v rôznych pokrmoch. Jeho výhodou je dobrá skladovateľnosť a vysoká trvanlivosť. Zlatý ľan má oproti hnedému jemnejšiu chuť..
Sušenie je tradičný spôsob konzervovanie datlí. Datle sú chutné samotnej, využitie ale majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Jedná sa o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.
Kakaový prášok * so zníženým obsahom tuku (obsah kakaového masla najmenej 10%). Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Sušené datle sú vhodné ako skvelý základ do nepečených raw dezertov.
Sušené paradajky poslúži v kuchyni ako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svoje obľúbené jedlá – kuskus, zemiakovú kašu, hummus, guacamole. Alebo sú výborné len tak, keď vás chuť na sladké. Zaliate horúcou vodou ľahko zmäknú..
Sušené brusnice sladené chutia skvele samotnej, môžu byť súčasťou raňajok a možno ich využiť aj pri pečení. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť..
Semienka maku v biokvalite. Široké využitie pri pečení. Vhodné aj na výrobu semínkového masla alebo rastlinného mlieka. Tradičné súčasť českej kuchyne..
Strúhaný kokos sa získava z dužiny kokosového orecha a je bežnou súčasťou predovšetkým sladkých jedál. Kokos má typickú aromatickú vôňu, ktorá dodá vašim pokrmom exotický nádych.
Sušené krúžky ananásu v BIO kvalite. Vhodné ako maškrta aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladké pečivo, skvelé raňajky alebo výborný koláč.
Sladká pochúťka vhodná na priamu konzumáciu, do varenia i pečenia.
Sušené plody vínnej révy v biokvalite. Chutné sú samotné, možno ich ale použiť aj pri pečení a varení. Majú výraznú sladkú chuť, ktorá je silnejšia ako u ostatných druhov hrozienok..
K priamej spotrebe aj ako delikatesa do pokrmov.
Sezamové semienko sa hodí na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvoria gomasio, ktoré skrášlia aj prostá každodenné jedla..
Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpaná a ich použitie je veľmi univerzálny. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo napríklad syr. Hodí sa do šalátov, príloh, pečiva či kašou.
Sezamové semienko sa hodí na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvorí gomasio, ktoré skrášli aj jednoduché každodenné jedlá.Sezam je súčasťou legiend a povestí v mnohých krajinách sveta. Aby nie, je to historicky najdôležitejšie plodina pestovaná pre olej. ...
Využitie:náhrada margarínu, oleja - lyžica mletého semienka nahradí lyžicu margarínu alebo oleja v receptoch, pri pečení potom pečivo rýchlejšie hnednenáhrada vajíčka - zmiešajte lyžicu mletého semienka, s troma lyžicami vody a nechajte odstáť pár minút, potom pridajte do cesta namiesto vajíčkakaša - ...
Banánové chipsy sa vyrábajú sušením zo zrelých banánov, ľahko osmahnutých v slnečnicovom oleji. Sú sladké a chrumkavé. Výborne chutia samotné, možno ich ale aj pridať do kaší alebo sladkého pečiva..
Sušené plátky manga v biokvalite vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pripravíte z nich sladké pečivo alebo ich môžete pridať do kaše či müsli..