Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Grande Cuveé Brut je biele suché šumivé akostné víno (Cuveé) z českého vinárstva Villa Valtice. Je vyrobené z atraktívnej odrody hrozna Chardonnay a Rulandské biele. Po prvom ochutnaní vás zaujme sviežou arómou s tónmi citrusov, marhúľ a ľahučkou eleganciou chrumkavej chlebovej kôrky. Jemné perlenie ...
Perfektné nealkoholické víno, jemne perlivé, nie sladké a nie kyslé. Dobrá a chutná náhrada vína s alkoholom.
Svetložltá farba s dlhotrvajúcim perlením. Bohatá hroznovo ovocná vôňa. Vyvážená chuť s ležiackym aspektom a bohatým obsahom extraktívnych látok.
J. P. Chenet Ice White Limited Edition je svieži, ovocný sekt svetložltej farby, s ľahkým nazelenalým nádychom. Vo vôni dominuje čerstvosť, kvety, tropické ovocie a citrusy. J. P. Chenet je jedno z najobľúbenejších francúzskych značiek vín na svete. Toto víno je určené pre spotrebiteľov, nie degustátorov, ...
Le Contesse Pinot Rosé Spumante Brut je talianske suché ružové šumivé víno, ktoré bolo vyrobené z hrozna odrôd Pinot Noir a Pinot Bianco (Rulandské modré a biele) Ručný zber, vinohradnícka oblasť Treviso, Taliansko (nadmorská výška 50 m n.m.). Perlenie: jemné a dlhotrvajúceFarba: nežne ružováVôňa: ovocné ...
Nechajte sa uniesť jemnou chuťou bubliniek! Le Contesse Prosecco Frizzante DOC Treviso je polo-perlivé biele víno, ktoré sa vyrába z hrozna odrôd Glera z vinohradníckej oblasti Treviso, Taliansko (nadmorská výška 40 m n.m.) Hrozno po zbere prechádza len ľahkým stláčaním a čistením muštu studenou statickou ...
Sekt vyrobený primárnou fermentáciou. Malinovo ružová farba, buket ovláda výrazná vôňa jahod. V chuti sa snúbi sťavnatosť červeného pomaranča a sladkosť jahod. Doporučenie k jedlám : Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Sekt vyrobený primárnou fermentáciou. Zelenkavá farba so zlatou iskrou. Vôňa zrelého hrozna, nasladlá chuť s dotykom muškátu. Doporučenie k jedlám : Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Le Contesse Chardonnay Spumante Brut je suché biele perlivé víno vyrobené z hrozna odrody 100 % Chardonnay, ručný zber vo vinohradníckej oblasti Sinistra Piave, Taliansko (40 m n.m.). Po ručnom zbere hrozno prechádza len ľahkým stláčaním a čistením muštu studenou statickou dekantáciou. Časť muštu sa ...
Vigna Del Gal Prosecco Treviso DOC Frizzante Nine Brut má svetlo slamovo žltou farbou, má jemnú textúru bubliniek, hodvábnu penu. Vôňa je jemne ovocná s kvetinovo aromatickými tónmi. Chuť je živá a svieža, príjemná aromatická a ovocne vytrvalá. Vinice sa nachádzajú v kopcoch oblasti DOC Prosecco: Col ...
Canella Bellini Alcohol Free je slávny koktail z talianskych Benátok tentokrát vo verzii bez alkoholu, namiešaný zo šumivého nealkoholického vína a šťavy z lahodných bielych broskýň Maria Bianca. Broskyne, ktoré pestuje samo vinárstvo Canella neďaleko San Doná di Piave v oblasti Veneto, sa zbierajú v ...
Rose Seco je Cava plná temperamentu, emócií s nezameniteľnou jemnou jahodovou farbou, sviežou ovocnou chuťou a dlhotrvajúcim perlením. Znalca poteší pozoruhodný buket so silnou aromatickou vôňou lesných plodov.
Prosecco s jemným perlením, vôňou tropického ovocia a kvetín, so sladšou ovocnou chuťou v skvelej harmónií.
Rossini Candonga® je veľmi osviežujúci koktail, ktorý vznikol rovnako ako koktail Bellini v Benátskom Harry's bare. Je výborný ako aperitív a ocenia ho milovníci nízkoalkoholických koktailov. Candonga - špeciálne jahody, vyznačujúce sa pretrvávajúcou arómou a intenzívnou dochuťou, kombináciou, ktorá ...
Puccini je aperitív zložený z dvoch dielov prosecco brut a jedného dielu mandarinkovej šťavy od konzorcia Tardivo di Ciaculli, ktoré vďačí za svoj názov dedine Palermo, v ktorej bol objavený, a dobe zrenia, neskoršie ako bežnejšie odrody. Silnú arómu, obsah cukru, tenká šupka, prítomnosť semienok robia ...