Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Poézia gurmánskych chvíľ
Prosecco plné sviežosti a charakteru
Harmónia ovocných tónov
Doprajte si extra suché talianske prosecco Giusti Rosalia Prosecco DOC Extra Dry vo veľkej fľaši s objemom 1,5 l! Ide o biele šumivé víno vyrobené z tých najkrajších strapcov hrozna odrody Glera z viníc ležiacich vo vinohradníckej oblasti Veneto, oblasť Piave Marca Trevigiana, Taliansko. Vyrába sa kvasením ...
Cartizze: Perla Col Maset
Prosecco pre gastronomické dobrodružstvo
Cesta nezabudnuteľných chuťových potešení
Prosecco z vysokých svahov Cartizze
Elegancia a dokonalá rovnováha
Cartizze Brilliance: Kráľovná Valdobbiadene
Vinohradnícke umenie v každom dúšku
Valdobbiadene Cartizze: Víno s dušou
Pôžitok priateľských večerov
Klenot zo srdca najprestížnejšej oblasti
Symfónia živých chutí