Kvalitný a dobrý rum je exkluzívny typ alkoholu. Podávať sa môže pri rôznych príležitostiach. Niekedy je však dobré vychutnať si ho len tak, v pokoji a tichu domova. Pri výbere sa stretnete s viacerými typmi. Niektoré sú lacnejšie, iné drahšie. Ako zvoliť ten najlepší?
Špeciálna edícia rumu Zacapa zrejúca v špeciálne vybraných sudoch (vzhľadom k tmavšej farbe zrejme prevažujú sudy po sherry). Rum sa vyrába metódou solera. Obsahuje rumy, ktoré sú staré 6 - 23 rokov. Vycibrený chuťový zážitok porovnateľný s kvalitným koňakom.
Cihuatán Xaman XO je nevšedný ultra-prémiový 16-ročný rum, ktorý bol pomenovaný po Xamanovi, majskom bohovi hviezdy Severky a údolia Cihuatán. V srdci každej z fliaš rumu Cihuatán Xaman však drieme spiaca žena, mayská bohyňa a ochrankyňa údolia Cihuatán. Legenda praví, že pod rúškom noci hľadí na najžiarivejšiu ...
25 ročný Opthimus je unikátnou špičkou, čo sa týka rumov z Diminikánskej republiky. Dozrieva v amerických a francúzskych sudoch metódou solera, po ktorom nasleduje finálne zdokonalenie v liehovare Tomatin. Výsledkom je silný, ale dokonale vyvážený a jemný rum. Má typickú príchuť karamelu, vanilky a sušeného ...
Ron Botran Rare Blend je výborný guatemalský blended rum z limitovanej edície, ktorý je vyrobený z koncentrovanej šťavy z cukrovej trstiny. Ide o zmes starených rumov od 8 do 25 rokov. Je vytvorený v súvislosti s 80. výročím Casa Botran. Po zmiešaní zrel v piatich odlišných dubových sudoch, ktorými sú ...
Unhiq XO je tmavý rum vyrobený z melasy pochádzajúci z Dominikánskej republiky. Typovo je to sladší rum vďaka pridanému množstvu medu a sladkým ingredienciám, ktoré ho robia unikátnym. Aróma: trošku slabšia, ale skóre vylepšujú tóny hnedého cukru a cigarového dymu, ktoré sú decentne prepletené so stopami ...
Rum vyrobený fermentáciou jedinečného panenského medu z cukrovej trstiny a destilovaný v antickom medenom destilačnom prístroji ,,alembick". Zreje mnoho rokov v najkvalitnejších dubových sudoch ,,ex-bourbon". Pri finálnom miešaní používajú tradičnú rodinnú metódu, ktorú vymyslel hlavný ,,Master Blender". ...
Ochutnajte tri fantastické tmavé barbadoské rumy od značky Doorly''s v cenovo zvýhodnenom sete s 15% zľavou. Fľaše s papagájom na etikete sú naplnené pravým 5, 8 a 12-ročným karibským rumom priamo z rodiska rumu, exotického ostrova Barbados. Vychutnajte si ich rozdielne chuťové tóny a porovnajte jedinečnosť ...
Veľmi kvalitný dominikánsky prémiový rum Ron Quorhum 30 Aniversario Oporto Finish. Vyrába sa z melasy a trstinového cukru. Rum zrel vo francúzskych a amerických dubových sudoch, potom niekoľko posledných mesiacov dozrieval v ex-port sudoch. Portské víno sa zvyčajne skladuje vo veľkých dubových sudoch, ...
Millonario XO 0.70L, 40%, Peru.Z krajiny Inkov, Peru, prichádza tento rum neobyčajne plnej chuti. V tomto teplom podnebí sa darí cukrovej trstine, ktorá vďaka intenzívnemu slnečnému žiareniu dosahuje moc, silu a korenia, ktoré prepožičiava aj tomuto vynikajúcemu rumu. Dozrievanie v špeciálnych sudoch ...
Limitovaná edícia dominikánskeho rumu Ron Quorhum 30 Aniversario Sherry Finish obsahuje rumy zrejúce v dubových sudoch. V sudoch po sherry Pedro Ximenéz, ktoré zvýraznili výnimočnosť tohto rumu ešte vyššie. Výrazne je cítiť charakter dozrievania po sherry víne, ktorý sa prenáša do úžasnej vône a chuti. ...
Sérum je prémiová, svetovo oceňovaná značka rumov vyrábaných a zrejúcich v Paname. Vytvorená v roku 2018, inšpirovaná veľkolepou stavbou Panamského prieplavu, ochotná pripomínať si jeho hrdinov a príbehy každou fľašou. Výroba začína trstinovým panenským medom získaným z lokálne pestovanej trstiny. Čerstvo ...
Limitovaná edícia rumu Ron de Jeremy XXXO 26 ročný je konečne na trhu! Tento exemplár v sebe kombinuje širokú škálu juhoamerických a stredoamerických rumov. Výsledkom je chuťová explózia vo svojej triede. Má pikantné dubové tóny s nádychom orechov, medu, karamelu a ovocia. Je to skôr suchý, štruktúrou ...
Rum vyrobený fermentáciou jedinečného panenského medu z cukrovej trstiny a destilovaný v antickom medenom destilačnom prístroji ,,alembick". Dozrieva v použitých kvalitných dubových sudoch z Jerezu a Porta, ktoré z času na čas prepaľujú, aby skaramelizovali vnútro sudu a dosiahli tak sladké chute pochádzajúce ...