Kvalitný a dobrý rum je exkluzívny typ alkoholu. Podávať sa môže pri rôznych príležitostiach. Niekedy je však dobré vychutnať si ho len tak, v pokoji a tichu domova. Pri výbere sa stretnete s viacerými typmi. Niektoré sú lacnejšie, iné drahšie. Ako zvoliť ten najlepší?
Clairin Communal je autentický rum z Haiti vyrobený z organickej cukrovej trstiny pestovanej bez pesticídov, fermentovaný prírodnými kvasinkami a destilovaný tradičným postupom. Výsledný rum Clairin Communal vzniká v štyroch oblastiach: Cavaillon, Barraderes, Pignon a St. Michel de l’Attalaye zmiešaním ...
Clairin Le Rocher Rum 2020 je biely 100 % prírodný autentický Pot Still rum, ktorý vyrobil Bethel Romulus v dedine Pignon z troch rôznych odrôd organicky pestovanej cukrovej trstiny. Destilérka je postavená v skale, pretože Romulus je nábožný muž, ktorý sa inšpiroval Matúšovým evanjeliom, veršami 7:24-27: ...
Severne od Port-au-Prince, v Saint Michel de l''Attalaye, postavil Michel Sajous na rovnakom mieste, kde žila jeho rodina od roku 1960, malú destilérku. Nachádza sa uprostred 30 hektárovej plantáže vysadenej rôznymi odrodami organicky pestovanej cukrovej trstiny, medzi ktorými je aj drahokam v podobe ...
Clairin Sonson je haitský rum, ktorý pochádza z dediny Cabaret, ležiacej v oblasti Archanie na severozápade Port au Prince. Ide o ročník 2020 a vyrába sa z miestnej cukrovej trstiny odrody Madame Meuze, ktorá sa pestuje na 25 hektároch. Po zbere sa trstina lisuje, potom sa šťava pomaly redukuje, aby ...
Clairin Vaval 2020 je haitský rum vyrábaný z trstinovej šťavy. Destiluje sa ručne v dedinke Cavaillon v liehovare Arawaks. Ide o rum nazývaný mono-varietal, ktorý sa vyrába z cukrovej trstiny Madame Meuze. Kvasenie je spontánne, čo znamená, že kvasinky sú prírodné. Skvasenú trstinovú šťavu destiluje ...
Clairin Vaval Rum 2018 je agricole rum vyrobený na Haiti v destilérke Arrawaks. Vyrába sa z čistej šťavy z organicky pestovanej cukrovej trstiny druhu Madame Meuze. Tá je prírodne fermentovaná divokými kvasinkami a následne destilovaná v medenom kotli metódou column still. Výsledkom je silný a chuťovo ...
Agricole rum Clairin Le Rocher je autentický a 100 % prírodný haitský rum, ktorý tradičnou metódou pot still vyrába Bethel Romulus v dedine Pignon z troch druhov organicky pestovanej cukrovej trstiny. Názov tejto edície rumu Le Rocher (vo francúzštine - skala) odkazuje na domovskú destilérku, ktorá bola ...
Tvorca tohto rumu, Faubert Casimir, pokračuje prácou, ktorú začal jeho otec Duncan v roku 1979. V haitskom Baraderes pestuje 50 ha nehybridných, mäkkých, bielych a červených druhov havajskej cukrovej trstiny. Každá z týchto trstín sa zbiera až v momente úplnej zrelosti. Pri procese fermentácie potom ...
Clairin Sajous 2020 sa destiluje v liehovare Chelo z čistej šťavy z cukrovej trstiny. Nachádza sa v dedinke Saint-Michel de l''Attalaye na severe Haiti. Cukrová trstina Cristalline, vzácna a stará odroda, sa pestuje ekologicky na plantáži s rozlohou približne 30 hektárov. Šťava z cukrovej trstiny spontánne ...
Clairin Sonson je Agricole Rhum, ktorý patrí medzi novinky z Haiti. Vyrába ich Stephan Kalil Saoud zo šťavy cukrovej trstiny odrody Madame Meuze, ktorá pokrýva 60 akrov pôdy a je nehybridizovaná. To dodáva destilátu rastlinné a mierne minerálne tóny. Spolu s trstinou sa tam pestujú aj banány a iné ovocné ...