Skip to content Skip to footer

Zástupcovia najlepších alkohol testerov na trhu

pricemania.cz 2

Chystáte sa kúpiť alkohol tester, no neviete ako si vybrať? Prečítajte si článok, veríme, že vám uľahčíme voľbu.

Alkohol tester je malé praktické zariadenie na meranie hladiny alkoholu v krvi. Množstvo alkoholu v ľudskom tele zisťuje z dychu, a k dispozícii sú dve technológie merania. Jedna menej presná a lacnejšia, druhá drahšia, ale presnejšia. Každý zodpovedný vodič by sa mal pred jazdou uistiť, či ak v tele nemá zvyškový alkohol napríklad z predošlej noci.

Riziko dopravnej nehody a oneskorené reakcie sa výrazne prejavujú už pri 0,5 promile, nehovoriac o problémoch, ktoré vám hrozí, ak vás skontroluje polícia. Nie je nič jednoduchšie ako do minúty zistiť, či ste spôsobilí k jazde pomocou merača alkoholu. Nižšie prinášame tri alkohol testery, ktoré vynikajú vo svojej kategórii.

Na internete sa výberu a recenziám alkohol testerov venuje niekoľko článkov a porovnávacích webov, jedným z nich je aj Equiplo.sk. Recenzie sa pravidelne aktualizujú a vám tak neuniknú najnovšie modely, ktoré renomovaní výrobcovia uviedli na trh.

 

V-net AL 5500

 

Tento merač alkoholu je víťazom spotrebiteľov a zároveň najpredávanejším alkohol testerom vôbec. Spotrebitelia si ho obľúbili vďaka nízkej cene a presnému merania, a to aj keď je merač osadený lacnejším typom senzora. Polovodičový snímač sa pred meraním zahrieva až na 300 stupňov Celzia, a to spolu nesie určité špecifiká. Senzor je citlivý aj na iné chemické látky ako meraný etanol, a preto môže ľahko dôjsť ku skresleniu výsledku. Je vhodný pre osobné použitie a v tomto ohľade spoľahlivo splní očakávania.

 

pricemania.cz 1

 

Dve alkalické batérie vydržia až 300 meracích cyklov a tester je schopný merať v rozmedzí 0,00 až 4,00 promile, čo je úplne dostatočné. Odchýlka senzoru má hodnotu 10% čo je v tolerancii. Tester alkoholu je pripravený na meranie za 30 sekúnd, výsledok zobrazí do 5 sekúnd a merania je možné opakovať za pol minúty. Svoje skvelé hodnotenie si získal aj vďaka funkcii počítadla vykonaných meraní, pôsobivého dizajnu, kompaktnými rozmermi a nízkou hmotnosťou.

 

V-NET DA 7100

 

Alkohol tester V-NET DA 7100 sme vybrali z dôvodu, že používa pokročilé Fuel Cell čidlo, je finančne dostupný a od spotrebiteľov má desiatky kladných hodnotení. Elektrochemické čidlo premieňa alkohol v dychu na elektrinu a podľa meniaceho sa odporu vyhodnotí presne hladinu alkoholu v krvi. Tento konkrétny merač pracuje s odchýlkou iba 5% a rozsah merania je od 0,00 do 5,00 promile. Je skvelou voľbou pre spoľahlivé osobné použitie, tak aj do firiem, kde s prehľadom zvládne väčšiu záťaž.

 

pricemania.cz 2

 

Elektrochemický snímač sa nezahrieva, vďaka čomu sa nevybíjejí tak rýchlo batérie. Model DA 7100 tak na sadu batérií vykoná až 1500 meraní a navyše nie je háklivý ani na iné látky obsiahnuté v dychu. Okrem toho ponúkne užívateľovi slušný komfort – púzdro, remienok na ruku, podsvietený display, počítadlo vykonaných meraní, alebo funkciu automatického vypnutia.

 

Dräger Alkotest 3000

 

Ak chcete Ferrari medzi testery alkoholu, zamerajte svoju pozornosť k tomuto modelu. Alkohol testery Dräger používa aj polícia, čo je dôkazom ich veľkej kvality a presnosti merania. Je drahšie, ale vybavený tým najlepším, čo môžete v týchto zariadeniach mať. Elektrochemické čidlo meria s presnosťou do 5% a to v rozmedzí od 0,00 do 5,00 promile alkoholu. Na dve alkalické AA batérie vykoná až 1500 meraní. Používa sa často vo flotilách profesionálnych vodičov, alebo si ho kupujú súkromné osoby, ktoré sa s ničím iným, než s tým najlepším jednoducho neuspokojí.

 

pricemania.cz 3

 

V tejto úrovni alkohol testerov sa obzvlášť dbá na komfort užívateľa – na tele je podsvietený veľký displej s textovou indikáciou a obsluha prebieha jedným tlačidlom. Informácie zobrazené na displeji sú doplnené o akustické a svetelné signály. Dräger je pripravený na meranie za 30 sekúnd, počas 5 sekúnd spracuje a zobrazí výsledok a ďalšie meranie sa môže vykonať opäť za pol minúty. Pri vdýchnutí sa používajú hygienické náustky, ktoré pomáhajú k 100% presnému výsledku. Dostanete k nemu pútko na ruku a pohotovostná tašku, v ktorej sa vám alkohol tester nerozbije.

Nezabúdajte, že merač alkoholu sa musí pravidelne kalibrovať, inak môže pracovať nepresne. Pozor tiež na základné pravidlá, ktorá znie nepiť alkohol minimálne 20 minút pred meraním, nefajčiť, nekonzumovať jedlo ani pitie a pokiaľ je to možné, pred vykonaním testu si prepláchnuť ústnu dutinu čistou vodou.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment