Skip to content Skip to footer

Tipy, ako si zariadiť spálňu tak, aby tam bolo dosť úložného priestoru

Modernizácii spálňových priestorov sa po rokoch nevyhneme. Máme pre vás pár tipov, ako si zariadiť spálňu tak, aby tam bolo dosť úložného priestoru, ale zároveň, aby spálňa pôsobila vzdušne.

shutterstock 424919380

Modernizácii spálňových priestorov sa po rokoch nevyhneme. Nábytok, ktorý sme roky používali, sa nám začne zdať nemoderný. Posteľ, ktorú sme využívali roky, už nebude taká stabilná ako hneď po kúpe. Ak aj vás čaká rekonštrukcia spálne a plánujete kompletnú výmenu zariadenia, máme pre vás pár tipov, ako si zariadiť spálňu tak, aby tam bolo dosť úložného priestoru, ale zároveň, aby spálňa pôsobila vzdušne.

Prvú umiestňujte posteľ

Ako prvú by sme vždy mali umiestňovať posteľ. Ak nedisponujete veľkou spálňou, uprednostňujte menší rozmer postele. Odporúčame predovšetkým bez úložného priestoru. Prečo? Pretože do zabudovaného úložného priestoru uložíte menej vecí ako keď necháte priestor pod posteľou voľný. Môžete tam umiestniť priesvitné uzatvátateľné boxy, do ktorých umiestnite množstvo vecí, ktoré tak často nepoužívate.

shutterstock 424919380

Dajte si vyrobiť vstavanú skriňu do spálne

Ak máte veľa oblečenia a potrebujete dostatok úložného priestoru, odporúčame vám dať si vyrobiť vstavanú skriňu. Vstavaná skriňa do spálne poskytujú dostatok úložného priestoru a čo je najväčšia výhoda, nezaberajú veľa miesta v spálni. Posuvné dvere na vstavaných skriniach nezasahujú do miestnosti, čím nezamedzujú pohyb po spálni. Sú dostatočne veľké na to, aby poskytli úložný priestor na všetko oblečenie rodiny. Výhodou je, že sa dajú urobiť na mieru vašej spálne, takže nemusíte mať obavy, či sa vám vstavaná skriňa do miestnosti zmestí.

Nezabudnite ani na nočné stolíky

Úložný priestor vám zabezpečia aj nočné stolíky. Každý z partnerov využíva nočný stolík na iné veci. Ženy si v ňom ukladajú krémy na tvár, na chodidlá, balzam na pery, ale aj knižku, ktorú majú práve rozčítanú. Muži zase knihy a časopisy. Nočný stolík k posteliam by nemal chýbať v každej spálni. Nezabúdajte ho však zladiť s farebným prevedením (dekorom) manželskej postele.

Kúpte si knižnicu

Ak patríte k milovníkom kníh a spálňa je miestnosť, kde radi čítate, odporúčame vám kúpu knižnice. Získate dostatok priestoru na zbierku kníh a miestnosť môžete touto knižnicou predeliť na oddychový kútik a spaciu časť spálne. Do oddychového kútika v spálni umiestňujte spomínanú modernú knižnicu, pohodlné kreslo a stojacu lampu, ktorá vám osvetlí predovšetkým kreslo.

Knižnicu môžete umiestňovať aj priamo k stene. Nezaberie veľa miesta a zároveň poskytne dostatok úložného miesta na knihy, sošky, vázy, ale aj rôzne iné dekorácie.
Ak vám to priestor umožní, dámam odporúčame kúpu toaletného stolíka. Ak vám to ale priestor neumožní, za toaletný stolík mnohé ženy považujú práve nočný stolík.

Ak chcete mať v spálni dostatok úložného priestoru, zamerajte sa predovšetkým na vstavanú skriňu a nočné stolíky.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment