Skip to content Skip to footer

Lenovo Legion Y520 – ideálna hráčska voľba za rozumnú cenu

 

02 Lenovo Legion Y520 15inch Hero Shot Front Forward Facing Yseries Screen Fill

Lenovo Legion Y520 je ideálna voľba, ktorá poteší nielen odhodlaného hráča počítačových hier, ale aj vašu peňaženku. Pozrime sa preto na tento kúsok lepšie. 

 

Lenovo Legion Y520 je ideálna voľba, ktorá poteší nielen odhodlaného hráča počítačových hier, ale aj vašu peňaženku. S 15,6“ monitorom, váhou 2,5 kilogramu a odolným dizajnom je tým pravým na prenos do školy, domov, či kdekoľvek, kde máte chuť skrátiť si čas vašou obľúbenou hrou.

 

 

02 Lenovo Legion Y520 15inch Hero Shot Front Forward Facing Yseries Screen Fill

Začnime od dizajnu. Povrch je elegantný a zároveň dynamický, pretína ho viacero línií. Napriek tomu, že notebook neváži veľa a je hrubý len 25,8 milimetra, pôsobí odolne. Po otvorení notebooku je pred nami 15,6“ monitor s technológiou IPS a antireflexnou úpravou a klávesnica podsvietená červeným svetlom. Legion Y520 nezaostáva v tomto ohľade za inými produktami Lenovo a kvalita pohodlne rozloženej klávesnice dokáže pozdvihnúť úroveň vášho zážitku z písania na nový level.

 

Jedna z kľúčových vecí, ktoré budú hráča počítačových hier zaujímať je to, čo všetko počítač „utiahne“. Táto mašina je poháňaná 7. generáciou procesorov Intel® Core™, ktorá je o 12% výkonnejšia ako predchádzajúca generácia. Pri hraní on-line hier, ale aj pri surfovaní uvítate aj o 19% vyšší webový výkon. Prichádza s grafikou NVIDIA GTX 1050/ 1050GTi alebo AMD Radeon™ RX grafikou, ktorá vás očarí nadpriemernou snímkovou frekvenciou.

01 Lenovo Legion Y520 15inch Still Life

Pri vysokom výkone netreba zabúdať ani na kvalitné chladenie. Ani v tomto vás Legion Y520 nesklame. Ventilátory v blízkosti grafickej karty a procesora sú upravené tak, aby horúci vzduch lepšie cirkuloval a tak sa dostal k termálnym ventilátorom, ktoré ho odvádzajú preč. Výrobca zakomponoval aj funkciu Extreme Cooling, ktorá vás nezradí ani v tej najnáročnejšej situácii.

V novej sérii Legion predstavuje Lenovo aj aplikáciu Nerve Sense. Nahrávanie a zverejnenie vášho výkonu v počítačovej hre je tak oveľa jednoduchšie. Ak sa rozhodnete, že nebudete snímať obrazovku, ale toho, kto sa za počítačom nachádza, poteší vás webkamera, ktorá ponúka verné zobrazenie farieb a 720p.

Čo sa týka výkonu, tento kúsok viete nájsť vo viacerých variáciách. Môžete ho zakúpiť už od 869€. Jednotlivé modely a ponuky overených e-shopov si môžete porovnať aj na Pricemanii.

 

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment