Skip to content Skip to footer

Ľan sa vracia do módy v plnej paráde

Zdroj: WIJI / Shutterstock.com

Ľan možno zostáva dnešnej strednej generácii v pamäti najmä z povinného čítania, kde sme sa dozvedeli o tom ako často a intenzívne využívali naši predkovia tento materiál. Doba, ktorú žijeme, je však aj o návrate retra, resp. klasiky, a ľan v tomto nevybočuje z nastaveného trendu. Vracia sa do módy či už pri oblečení, alebo aj v podobe rôznych doplnkov v domácnosti. A zvlášť s blížiacim sa letom by ste pri ľane mali rozhodne zbystriť pozornosť.

Skvelý materiál na leto

Ľan je mimoriadne vzdušný a obľúbený počas horúcich letných dní. Jeho výhodou je, že ľahký a príjemne chladí, čo napríklad v prípade ľanovej košele človeku mimoriadne pomôže. Oproti ostatným materiálom je počas horúceho leta jednoznačne číslom jeden, navyše neostávajú nepekné fľaky pri potení, ktoré poznáme z bežných typov košieľ. Medzi vlastnosti ľanu patrí krčivosť, čo je však štýlové a vytvára to zaujímavý efekt.

Zapadá do módnych trendov

Ľan svojou krčivosťou i celkovým prejavom zapadá do dnešných módnych trendov a štýlov. Veľmi často sa využíva v letnej móde, ale aj v jarných či jesenných kolekciách. Dá sa využiť aj na ušitie sukní, nohavíc, blúzok, kostýmov či sák. Je len na vás, či si už kúpite oblečenie ušité z ľanu, alebo si kúpite ľan ako metráž a sami si takéto oblečenie ušijete.

Ušite si sami

Určite zaujímavou možnosťou je kúpiť si ľan ako metráž a vlastnoručne si ušiť oblečenie či doplnky do domácnosti. V takom prípade môžete naplno prejaviť svoju kreativitu a fantáziu, budete mať oblečenie presne podľa svojich predstáv. Napríklad na Bubulakovo nájdete zaujímavú ponuku rôznych farieb a vzorov ľanu pre účely ušitia oblečenia či rôznych doplnkov do domácnosti. V ponuke sú najrôznejšie farby, vzory či metráže. A ako určite viete, ľan nemusíte použiť len na oblečenie, ale napríklad aj v kuchyni ako obrusy či originálne kuchynské utierky.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment