Skip to content Skip to footer

Ako si najlepšie vychutnať hudbu doma, ale aj na cestách?

Človek má niekoľko úžasných zmyslov a jedným z nich je aj sluch. Sluch, vďaka ktorému dokáže vnímať jednotlivé zvukové vibrácie. Reč, tóny a krásne melódie. Bez ohľadu na to, kde sa nachádzame, či už to chceme alebo nie, neustále nás sprevádzajú hudobné rytmy. Zároveň si ale nedostatočne uvedomujeme obrovský vplyv týchto rytmov na náš vnútorný svet, pohodu a správanie.

„Hudba uvoľňuje ducha a okrídľuje naše myšlienky.“

(Edith Stein)

shutterstock 229736875

 

 

Človek má niekoľko úžasných zmyslov a jedným z nich je aj sluch. Sluch, vďaka ktorému dokáže vnímať jednotlivé zvukové vibrácie. Reč, tóny a krásne melódie. Bez ohľadu na to, kde sa nachádzame, či už to chceme alebo nie, neustále nás sprevádzajú hudobné rytmy. Zároveň si ale nedostatočne uvedomujeme obrovský vplyv týchto rytmov na náš vnútorný svet, pohodu a správanie.

„Hudba uvoľňuje ducha a okrídľuje naše myšlienky.“

(Edith Stein)

shutterstock 229736875

Vplyv hudby na ľudské telo môže byť upokojujúci a relaxačný, zvyšuje vitalitu a pohodu. Už v staroveku bolo známe, že pomocou hudby si môžete zvýšiť radosť, upokojiť smútok, zmierniť bolesť a dokonca liečiť rôzne choroby.

V starovekom Egypte sa zborový spev považoval za najlepší liek na rôzne bolesti a nespavosť. Lekári starovekej Číny verili, že hudba dokáže vyliečiť každú chorobu, a napísali „hudobné recepty“, ktoré majú vplyv na určité orgány.

Pytagoras, veľký filozof a matematik, vytvoril teóriu o hudobno-numerickej štruktúre vesmíru a navrhol použitie hudby na liečebné účely. Veľký vedec používal hudobnú medicínu na liečenie pasivity duše tak, aby nestratila nádej, proti hnevu a zlosti, proti klamom, ako aj k rozvoju inteligencie. Je toho naozaj veľa.

„Hudba je maľbou, na ktorú sa človek pozerá ušami.“

(Vlasta Burian)

Výhodou súčasnosti je, že si svoju obľúbenú hudbu môžete vychutnať a dopriať jej pozitívne účinky na akomkoľvek mieste. Vďaka prenosným reproduktorom JBL.

A v prípade, že sa ich rozhodujete v blízkej dobe zužitkovať ako náhradu za rovnako kvalitné bezdrôtové slúchadlá do uší, prezradíme vám, koľko výhod na vás pri ich používaní čaká!

Prenosný reproduktor JBL dá vašej hudbe iný ROZMER

V súčasnosti si prenosné reproduktory získavajú čoraz väčšiu obľubu, pretože práve s nimi máte svoju obľúbenú hudbu všade so sebou. Všade, kam sa len pohnete, si môžete vypočuť svoju obľúbenú skladbu, vďaka ktorej sa váš svet zmení na oázu pokoja a radosti.

Nájdete ich všade, v klasickom obchode alebo na internete. Problémom však môže byť kvalita. Aj tu platí, že najlepšie je investovať do dobrej značky. V prípade prenosných modelov, ku ktorým nepotrebujete žiadne zbytočné káble, vám odporúčame najviac reproduktory JBL, a ak budete čítať ďalej, dozviete sa aj prečo?!

Výhody prenosných reproduktorov

Tieto prenosné reproduktory sa vďaka svojmu tvaru a pogumovaným vložkám na puzdre dokonale pripájajú k rámu bicykla, opasku, batohu alebo na žiarovku, čo umožňuje používateľom vychutnávať si ich obľúbenú hudbu dlhé hodiny (až 20 hodín, v závislosti od typu) na akomkoľvek mieste.

Reproduktory JBL sú vám k dispozícii v niekoľkých farbách: čierna, šedá, zelená, biela, ružová a modrá. Celkovo teda možno tvrdiť, že práca dizajnérov si zaslúži pochvalu, pretože reproduktory vyzerajú sviežo a moderne. Poďme ich ale spoznať ešte trocha bližšie.

Dizajn

Teleso reproduktora je vyrobené z vysoko kvalitného a (na dotyk) príjemného plastu. Všetky spoje komponentov sú tesné, s gumovými tesneniami. Gumené nožičky sú umiestnené na jednom z koncov a na boku, pretože používanie (klasických) prenosných reproduktorov počas prevádzky je možné vo vertikálnej aj horizontálnej polohe. Konektory na opačnom konci sú pokryté elegantnou gumovou zátkou.

Ovládacie tlačidlá (na všetkých modeloch) sú dostatočne veľké a dobre viditeľné, vďaka čomu si môžete upraviť hlasitosť aj počas jazdy. Ovládacie prvky sú jednoduché a intuitívne. Kovová mriežka zakrývajúca reproduktory tohto mini Bluetooth reproduktora im poskytuje spoľahlivú ochranu pred mechanickým namáhaním, úlomkami a poškodením.

Prvé dojmy

Pri prvom pokuse použiť prenosný mini reproduktor sa prekvapivo rýchlo spojí s hlavným zariadením. Kvalita reprodukcie zvuku je stanovená výrobcom. Hlasitosť je však od samého začiatku jednoducho úžasná. V spodnej časti mini reproduktorov je pasívny subwoofer, ktorý poskytuje úžasné basy a strhujúci zvuk.

Samozrejme, kvalita zvuku závisí aj od okolitých podmienok a značky, no aj bez použitia špeciálnych nastavení ekvalizéra vám poskytnú reproduktory JBL, SAMSUNG alebo KOSS kvalitu zvuku, ktorá uspokojí každého milovníka hudby.

Jedná sa o najlepšie prenosné reproduktory na počúvanie rockovej a inej hlasnej a aktívnej hudby. Jasné podsvietenie navyše zvyšuje efekt a uľahčuje vyhľadanie reproduktorov v tme.

Veľmi dobre vyzerá a určite vás zaujme možnosť vychutnať si hudbu z reproduktora, ktorý je zabudovaný v samotnej žiarovke. Tento typ reproduktora oceníte nielen doma, ale aj v kancelárii, na akcii, showroomoch a firemných akciách. Rovnako ten, ktorý vám svojím tvarom pripomína prívesok na kľúče.

Ďalšie pozitívne vlastnosti

  • Veľmi hlasný a JASNÝ ZVUK – Tieto výkonné prenosné reproduktory vám dokážu a pomôžu ľahko usporiadať aj hlučný plážový večierok, pretože mnohé z nich sú VODOTESNÉ.
  • Kompaktná VEĽKOSŤ – Je jedna z najväčších výhod reproduktorov. RÔZNE MODELY a typy ocenili nielen cyklisti, ale aj všetci, ktorí používali toto zariadenie mimo svojho domova.
  • Príjemný VZHĽAD – Z množstva typov a modelov si určite ľahko vyberiete svoju obľúbenú verziu, ktorá bude ladiť s ostatným vybavením. Napríklad, aby zodpovedali farbe bicykla alebo batohu.
  • SCHOPNOSŤ DOBÍJAŤ zariadenia tretích strán – Ak vás nebaví nosiť so sebou aj nabíjačku alebo power banku – zvoľte reproduktor JBL Charge. Ide o zariadenie, vďaka ktorému sa milovníci outdoorovej rekreácie nemusia v ničom obmedzovať. Tieto reproduktory dokážu nabíjanie plne nahradiť.

Prirodzene je možné prenosné reproduktory pripojiť k telefónu alebo inému zariadeniu. Môžete to urobiť pomocou špeciálneho kábla alebo cez Bluetooth (aj z dvoch rôznych zariadení). Je to veľmi výhodné, pretože všetku hudbu uloženú v telefóne, mp3 prehrávači alebo počítači môžete počúvať prostredníctvom prenosného reproduktora naozaj všade.

Za zmienku tiež stojí, že nabíjanie väčšiny modelov prenosných reproduktorov stačí na niekoľko hodín aktívneho používania. Čo je veľmi dobrý ukazovateľ, ktorý využijete na cestách, prípadne keď vám doma vypadla elektrina.

Možno si budete myslieť, že takýto dobrý prenosný reproduktor bude pre vás príliš drahý. V skutočnosti je to ale úplne inak a budete milo prekvapení. Dokonca aj niektoré špičkové modely už spomínaných značiek najlepšej triedy si je možné kúpiť za veľmi výhodné ceny. Podstatné je, že si s nimi užijete kopec zábavy.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment