Skip to content Skip to footer

5 tipov na jesenné nákupy oblečenia

S príchodom jesene je nutné vymeniť všetky šaty, letné nohavice či topy za niečo teplejšie. Hoci sa jesenné počasie spája s dažďom a pochmúrnym počasím, je to tiež obdobie padajúceho lístia, krásnych farieb a sem-tam aj lúčov príjemného slnka. A presne takáto je aj jesenná móda. Hravá, farebná a teplá. Do vášho šatníka stačí doplniť niekoľko druhov oblečenia, ktoré v tomto období splnia svoj účel.

Čo doplniť do jesenného šatníka?

Kabáty

Jedným zo základov vášho výberu by mali byť dámske kabáty. Ponuka kabátov sa sezónne mení a je iba na vás, či sa rozhodnete pre nejaký kvalitnejší drahší kúsok v univerzálnejších farbách. Druhou možnosťou je dať prednosť trendy kabátu, ktorý je módny počas aktuálnej sezóny. Ak vás takýto trendy kabát nebude stáť veľa, tak je to možno správna voľba. Myslite však na to, že pravdepodobne o rok či o dva sa jesenné trendy zmenia natoľko, že kabát nevyužijete.

Aktuálne sú mimoriadne obľúbené kabáty s károvaným vzorom, oversized kúsky alebo takzvané dámske kabáty teddy. Tieto väčšinou siahajú do polovice stehien alebo až ku kolenám a sú príjemne hrejivé a originálne. Je teda len na vás, pre aký kúsok sa rozhodnete. Myslite však aj na to, že kabát bude tvoriť základ vášho jesenného šatníka a ostatné vrchné vrstvy oblečenia bude potrebné k nemu dopasovať.

Ak ste skôr športový typ, hodí sa pre vás vynikajúco oversized kabát, ktorý vyzerá skvele aj s teniskami. Na výber máte množstvo farieb a strihov, takže si určite vyberiete.

Hrejivé svetre a mikiny

V druhom rade nezabudnite na teplý sveter. Vyberajte si kvalitné materiály, ktoré budú pre vás pohodlné. Čo sa týka farebného prevedenia, môžete zvoliť klasickú čiernu či sivú, avšak v móde sú aj farebné kúsky. Na jeseň ide predovšetkým o farby jesenného lístia, ako je tmavozelená, baklažánová, horčicová alebo sivé odtiene večernej oblohy. Svetríky môžete kombinovať so sukňou či ku rifliam.

Ďalšou alternatívou sú príjemné a mäkké mikiny, ktoré nemusíte nosiť iba ku športovému oblečeniu. Súčasné trendy módy dovoľujú kombinovať rôzne štýly, čo vám nebráni zladiť elegantné kúsky spolu so športovými.

Teplé spodné prádlo

Nezabúdajte ani na dámske spodné prádlo. Dámy častokrát zabúdajú na túto súčasť oblečenia v prechodných obdobiach. Treba myslieť na to, že teplota je v jeseni o desiatky stupňov nižšia oproti letu. Vhodnejšie je preto používanie teplejšieho spodného prádla.

Na jeseň si nezabudnite doplniť svoj šatník o príjemné a pohodlné tielko, ktoré bude vaším spoločníkom počas chladnejších dní. Hodia sa vám aj pančušky či body. Vyberte si čokoľvek, čo je pre vás príjemné a pohodlné.

Rifle

Jedným z nadčasových univerzálnych typov oblečenia, ktoré sa hodia pre ženy aj pre mužov, sú rifle. Pánske rifle sú zrejme najobľúbenejším kúskom v mužskom šatníku. Dajú sa nosiť počas jesene, jari, rovnako v zime a prípadne aj na chladnejšie letné večery. Je dôležité, aby si páni zvolili dobre padnúci strih riflí. Farba džínsov je otázka preferencie, módne trendy sú v tomto benevolentné. Môžete si vybrať napríklad klasické čierne rifle, ktoré sú univerzálne a hodia sa ku akýmkoľvek ďalším farbám. Prípadne je vhodná tmavomodrá, sivá či svetlomodrá.

Spodné tričká

Čo sa týka tričiek, platia rovnaké zásady, ako pri predošlých bodoch. Trendové sú farby jesenného lístia a vhodné je vybrať si tričká, ktoré vás aj trochu zohrejú. To, že tričko vie byť aj skvelým nosičom dobrej nálady, platí obzvlášť v jeseni. Ak chcete byť originálny, vsaďte na rôzne vtipné tričká s popismi, tričká pre páry či rodinné tričká. V pochmúrnom jesennom počasí sú nanajvýš vhodné.