Skip to content Skip to footer

Podľa čoho vybrať TV

Všetci chceme TV, ktorá nám zabezpečí čo najlepší divácky zážitok a užívateľský komfort. Keďže na trhu s televízormi je mnoho produktov a ich rôznych variant, tak výber nie je ľahký. Avšak existujú základné parametre, ktoré by ste mali pri výbere TV zohľadniť.

Rozlíšenie obrazovky

Kvalita obrazu je nepochybne veľmi dôležitá vlastnosť. Odporúčame sa pri výbere zamerať na televízory so 4K Ultra HD rozlíšením s technológiou HDR pre maximalizáciu kvality obrazu. Navyše takýto televízor nevyjde tak skoro z „módy“. 8K Ultra HD je momentálne najvyššie možné rozlíšenie na trhu, ale za 8K TV si aj poriadne priplatíte.

Kupujte televízor s obnovovacou frekvenciou obrazu aspoň 50 Hz. To zabezpečí plynulosť obrazu a lepší divácky zážitok pri sledovaní filmov.

Uhlopriečka TV

Ak si už vyberiete televízor s ideálnou kvalitou obrazu, tak sa uistite, že mu bude zodpovedať aj uhlopriečka TV. Pri veľkosti platí pravidlo: čím väčší televízor, tým lepší. Stretli ste sa s niekým, kto snáď ľutoval, že si nekúpil menší televízor? Veľký 4K Ultra HD televízor s technológiou HDR je presne to, čo pri pozeraní filmov alebo hraní hier na hernej konzole nikdy užívateľa neomrzí.

Kráčajte s dobou

Ak už kupujete nový televízor, tak sa rovno pozrite po smart verzii. Pretože smart televízor ponúka pohodlie, skvelé užívateľské prostredie a prístup k tomu najlepšiemu obsahu z hľadiska filmov, seriálov, hier či hudby. Smart TV platformy umožňujú prístup k online streamovacím službám, ku ktorým patrí napríklad Netflix alebo HBO GO. Preto ak si chcete pozrieť obľúbený seriál alebo film vo väčšom a lepšom rozlíšení, oproti tomu aké poskytuje váš počítač alebo notebook, odporúčame práve smart TV.

Aký telefón, taký televízor

Vlastníte smartfón s operačným systémom Android? Tak potom odporúčame Android TV, ktorej užívateľské prostredie už dokonale poznáte z vášho smartfónu. Navyše odborníci sa zhodujú, že Android TV ponúka najväčšie možnosti vo forme prístupu ku Google Play, ale aplikácie môžete sťahovať aj z iných platforiem. Ak chcete zmeniť váš televízor na hraciu konzolu, tak Android TV je skvelou voľbou. V tomto prípade odporúčame zamerať sa na televízory, ktoré majú v balení aj vlastný Bluetooth joystick. Pohodlie je pri Android TV zosilnené možnosťou ovládať televízor prostredníctvom hlasovej funkcie.

Stavte na lídrov na trhu

Na trhu je veľa značiek, avšak pri výbere televízora by ste sa mali držať výberu dôveryhodných, resp. overených značiek. Tri značky, ktoré dominujú trhu s televízormi, sú LG, Samsung a Sony. Preto, ak sa zameriate pri výbere televízora na tieto značky, viete, že vyberáte z toho najlepšieho na trhu.

Prepojte televízor so svojimi zariadeniami

Obzerajte sa po televízoroch s viacerými HDMI portami, ale nezabúdajte aj na AUX, RCA, či USB. Tieto porty ľahko využijete na pripojenie hernej konzoly alebo soundbaru. Využitie týchto portov napríklad pre soundbar nielenže umocní váš divácky zážitok pri pozeraní filmu, ale pri usporiadaní párty sa môžete spoľahnúť, že vaša TV dokonale ozvučí celý priestor.

S týmito radami by výber novej TV mal byť jednoduchou záležitosťou.