Skip to content Skip to footer

5 rád, ako ušetriť pri nákupoch online a aj niečo vyhrať

Nakupovanie v kamenných predajniach má svoje výhody, tovar si môžete obzrieť a “ohmatať” zblízka, personál vám dokáže okamžite poradiť a najmä nemusíte čakať na doručenie objednávky. Toto vám síce eshopy splniť nedokážu, online nakupovanie však ponúka oveľa viac výhod. Ak viete, ako to všetko využiť, dokážete nakúpiť kvalitne, rýchlo a najmä výrazne ušetriť.

shopping

Nakupovanie v kamenných predajniach má svoje výhody, tovar si môžete obzrieť a “ohmatať” zblízka, personál vám dokáže okamžite poradiť a najmä nemusíte čakať na doručenie objednávky. Toto vám síce eshopy splniť nedokážu, online nakupovanie však ponúka oveľa viac výhod. Ak viete, ako to všetko využiť, dokážete nakúpiť kvalitne, rýchlo a najmä výrazne ušetriť.

Fakt, že online nakúpite lacnejšie, je už všeobecne známy. Vďaka veľkej rastúcej konkurencii sú ceny na eshopoch častokrát výrazne nižšie ako v kamenných predajniach. Takže je vysoko pravdepodobné, že kedykoľvek sa rozhodnete nakupovať online, miniete zarovnaký produkt menej peňazí ako by ste zaň zaplatili v predajni.

Lenže skutočnosť je taká, že za tovar dokážete zaplatiť ešte menej ako sa zdá. Nakupovanie na internete je totiž o informáciách a využívaní rôznych možností. Či už sú to zľavy, akcie, výpredaje, súťaže alebo iné triky. Chcete z toho vyťažiť čo najviac?

shopping
Prinášame vám 5 tipov ako ušetriť pri online nákupe

1. Porovnávajte

Heureku pozná asi každý. Okrem nej však existujú aj ďalšie cenové porovnávače, ktoré obsahujú databázu stoviek internetových obchodov, ich profily, recenzie či odporúčania.

Google dnes už naozaj nestačí. Vyhľadávať tovar na internete podľa jeho názvu alebo základného názvu eshopu nie je celkom rozumné. Ak budete tovar vyhľadávať na niektorom z cenových porovnávačov, zistíte, že sa da kúpiť podstatne lacnejšie, ako ste si vôbec mysleli.

Preto sa s nákupom neponáhľajte. Najmä, ak ide o drahšie produkty. Porovnávajte a vyberajte tie najvýhodnejšie ponuky.

2. Nakupujte v pondelok a mimo sezóny

Ruku na srdce, kedy ste naposledy nakupovali v pondelok? Obchodníci vaše zvyky veľmi dobre poznajú, a preto sú ceny na eshopoch najvyššie v piatok a cez víkend. Vtedy totiž nakupuje online najväčší počet ľudí.

Naopak, na základe dlhodobého porovnávania cien v internetových obchodoch môžeme pozorovať zaujímavý vzorec. V pondelok sú ceny produktov na eshopoch v priemere až o 18 percent nižšie. Myslite na to, keď si v nedeľu večer opäť spomeniete, že potrebujete nové tenisky.

To isté platí aj pri nákupe mimo sezónu. Všetci veľmi dobre vieme, o koľko stúpli ceny rúšok a iných ochranných prostriedkov v období pandémie koronavírusu. Dopyt jednoducho dvíha ceny.

Preto, ak by ste chceli nové plavky, nakupujte ich v zime. A lyžiarsku výbavu hľadajte v lete.

3. Využívajte zľavové kupóny

Veľmi efektívnym spôsobom, ako môžete pri nákupe na eshope ušetriť ešte viac, sú zľavové kupóny. Nie každý však o nich vie a nie každý tieto možnosti využíva. Pritom, ak zľavové kupóny využívate pravidelne, dokážete z dlhodobého hľadiska ušetriť nemalé peniaze.

Dostenete sa k nim rôznymi spôsobmi. Nájdete ich v emailových newsletteroch, na sociálnych sieťach, v rôznych vernostných programoch od tretích strán alebo ako darček k inému nákupu.

Tou ideálnou možnosťou je však navštíviť jeden z kupónových webov. Veľmi známe je napr. Bonipo.sk. Okrem toho, že na tomto webe nájdete rozsiahlu databázu rôznych zľavových či akciových kupónov z množstva eshopov, plnia aj informačnú a poradnú funkciu. Nájdete tu taktiež profily a recenzie jednotlivých internetových obchodov a odporúčania, kde nakúpiť.

Na kupónovom webe nájdete dokonca aj prehľad aktuálne prebiehajúcich súťaží v rôznych eshopoch. Takže okrem toho, že získate unikátne možnosti ako ušetriť, môžete sa dostať k užitočným informáciám o súťažiach a získať napokon oveľa viac ako ste vôbec plánovali.

4. Snažte sa o poštovné zadarmo

Niektoré eshopy ponúkajú poštovné zadarmo ku každej objednávke. To je taktiež jedna z informácií, ktoré získate, ak si pred nákupom urobíte kvalitný prieskum aj prostredníctvom rôznych porovnávacích webov. Ako uvádzame v bodoch vyššie.

Ďalšou možnosťou ako získať poštovné zadarmo je využitie kupónu. Niektoré obchody totiž ponúkajú namiesto zľavových kupónov, kupóny na poštovné zadarmo. Preto by ste mali sledovať kupónové weby.
Vo všeobecnosti však najviac eshopov ponúka poštovné zadarmo pri nákupe nad konkrétnu čiastku. Možno si poviete, že je to šikovný trik ako vás obchodníci prinútia nakúpiť aj to, čo ste nechceli. Možno áno, ale… Záleží na uhle pohľadu.

Tento trik totiž môžete využiť vo svojej prospech. Najmä, ak ste na eshope, ktorý ponúka široký sortiment. Nakúpite napr. za 42 eur, ale na to, aby ste mali poštovné zadarmo vám chýba ešte 8 eur. Čo môžete urobiť? Nájdite si drobnosti, ktoré by ste tak či onak nevyhnutne potrebovali a nakúpili by ste ich inde a inokedy.

Okrem toho, že vďaka tomu získate dopravu zadarmo, s najväčšou pravdepodobnosťou za tieto položky opäť zaplatíte menej ako keby ste ich neskôr kúpili niekde v kamennom obchode.

5. Sledujte outlety značiek a výpredaje

Ak hľadáte značkový tovar, pravdepodobne zamierite priamo na stránku výrobcu. To však býva chybou. Najmä tie kvalitné značky dokážete kúpiť podstatne lacnejšie, ak namiesto oficiálnej stránky navštívite jeden z jej outletov.

Títo predajcovia majú de facto vždy nižšie ceny a v mnohých prípadoch tam nájdete aj veľké výpredajové akcie, pri ktorých nakúpite už beztak lacnejší tovar ešte lacnejšie.

Toto je päť rád, ktoré vám zaručene ušetria peniaze pri nákupe online. Ak však chcete tieto možnosti využiť naplno, skombinujte všetkých päť tipov a určite budete prekvapený, o koľko menej peňazí miniete.

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment