Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Le Contesse Cuvée Spumante Extra Dry je extra suché talianske biele šumivé víno. Vyrába sa z hrozna odrody Glera a ďalších lokálnych odrôd bieleho hrozna dopestovaného v nadmorskej výške 40 m n.m., vinohradnícka oblasť Veneto e Friuli, Taliansko. Výrobný proces začína ľahkým stláčaním a čistením muštu ...
Hamsik ZERO Valdobbiadene Extra Brut je výnimočné prosecco vyrábané exkluzívne iba z odrody hrozna Glera. Toto prosecco vás ako pravé talianske šumivé víno nadchne zaujímavou slamovo žltou farbou so zeleným odleskom a príjemnou ovocnou chuťou s nádychom kvetov. Vysoká kvalita každého vína pochádzajúceho ...
MONFORT Rosé Trento DOC Brut to je dokonalá rovnováha medzi Chardonnay (50%) a Pinot Noir (50%). Je odrazom ich povahy a vnútorných vlastností: elegancia, ovocnosť a príjemná kyslosť. Vyrába sa „klasickou metódou“. Zrenie: V oceľovej nádrži až do druhého kvasenia na jar po zbere. Druhé kvasenie vo fľaši ...
Veľmi kvalitná talianska verzia francúzskeho šampanského.
Vysoko kvalitná Cava vyrábaná klasickou metódou.
Le Contesse BONNY Spumante Brut – Milessimato je talianske biele suché šumivé víno vo väčšej fľaši s objemom 1,5 l. Bolo vyrobené z bieleho hrozna z vlastných viníc značky Le Contesse vo vinohradníckej oblasti Veneto a Friuli Venezia, Taliansko (nadmorská výška 40 metrov nad morom). Vzniká následne ľahkým ...
Cuvé sa vyrába z odrody hrozna "Glera” pestovanej v najlepších oblastiach v provincii Treviso, kde enviromentálne a pôdne podmienky majú osobitné kvalitatívne vlastnosti. Víno má žiarivo žltú farbu so zelenkastými tónmi. Má nádhernú vôňu zrelých jabĺk a citrusových plodov. Chuť je svieža, ľahká a harmonická.
Exkluzívny sekt vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši na kvasinkách 18mesiacov.Výsledkom je nádherná ovocná vôňa zeleného jablka a žltého melónu, príjemne podfarbeného chuťou bisquitu. Chuť je typicky korenitá s jemným dlhším perlením. Vhodné ako aperitív.
Exkluzívny sekt vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši na kvasinkách 20 mesiacov. Farba sektu je ružová intenzívnej vône, lesného ovocia v výraznou stopou lesných malín a jahôd s veľmi výraznou a dlhou dochuťou.
Exkluzívny sekt vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši na kvasinkách bez pridania dozážneho likéru. Farba sektu je žltozelená zo zlatavými odleskami, výraznej vôni limetky a citrónovej kôry, prechádzajúca do sušeného jablka, lahodná stredne dlhá dochuť. Vhodný ako aperitív.
Vinica "Particle 68": Prosecco s históriou
Valdobbiadene DOCG "Costante": Limitovaná Kvalita
Exkluzívny sekt vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši na kvasinkách 2 0mesiacov. Farba sektu je žltozelená zo zlatavými odleskami, korenistej vône, šťavnatej chuti s tóinami vinohradníckej broskyne a sušeného tropického ovocia v výraznou stopou minerálov a dlhou dochuťou.
Exkluzívny sekt vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši na kvasinkách 20 mesiacov.Výsledkom je nádherná ovocná vôňa zeleného jablka a žltého melónu, príjemne podfarbeného chuťou bisquitu. Chuť je typicky korenitá s jemným dlhším perlením. Vhodné ako aperitív.
Exkluzívny sekt vyrobený tradičnou metódou kvasením vo fľaši na kvasinkách 24 mesiacov. Výsledkom je nádherná hutnejšia ovocná vôňa zrelých hrozien a sušeného ovocia ľahko korenné medovými tónmi. Chuť je typicky korenitá suchá hutnejšia, dôrazná s jemným dlhším perlením.
Výnimočne ovocná a zamatová Cava vo verzii Magnum.
Le Contesse Prosecco DOC Treviso Spumante Extra Dry v magnum fľaši s objemom 1,5 l. Toto extra suché biele šumivé víno bolo vyrobené z hrozna odrody Glera rastúceho vo vinohradníckej oblasti Treviso. Hrozno sa ručne zbiera v nadmorskej výške 50 metrov nad morom. Fermentácia prebieha v autoklávach s vlastnými ...