Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Doprajte si extra suché talianske prosecco Giusti Rosalia Prosecco DOC Extra Dry! Ide o biele šumivé víno vyrobené z tých najkrajších strapcov hrozna odrody Glera z viníc ležiacich vo vinohradníckej oblasti Veneto, oblasť Piave Marca Trevigiana, Taliansko. Vyrába sa kvasením hrozna bez šupiek. Prvé kvasenie ...
Carta Nevada - sekt svetlo-žltej farby so zlatým nádychom. Stredne veľké bublinky vytvárajú atraktívnu korunku na okraji pohára. Vo vôni elegantné tóny bielych kvietkov (akácia drobná) s tónmi čerstvého ovocia (zelené jablko) a jemný nádych citrusu (citrón). Chuť harmonická, osviežujúca, zľahka vyvážená ...
Biele víno svetložltej iskrivej a krištáľovo čírej farby s konzistentným perlením. Svieža, moderná Cava je často uznávaná pre svoj osviežujúci štýl, ktorý bol vytvorený odborným spojením týchto troch tradičných bielych odrôd pochádzajúcich z regiónu Penedes. Ovocný ráz tejto Cavy je podmienený vo väčšej ...
Cuvé sa vyrába z odrody hrozna "Glera” pestovanej v najlepších oblastiach v provincii Treviso, kde enviromentálne a pôdne podmienky majú osobitné kvalitatívne vlastnosti. Víno má žiarivo žltú farbu so zelenkastými tónmi. Má nádhernú vôňu zrelých jabĺk a citrusových plodov. Chuť je svieža, ľahká a harmonická.
Porta Leone Prosecco DOC Treviso Brut Biologico je talianske biele víno, ktoré vyrába sa z hrozna odrody Glera. Táto úroda je ručne oberaná v 10 septembrový deň vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska (nadmorská výška 40 m n. m.). Fermentuje v tlakovej nádobe s vybranými kvasinkami. Plní ...
Le Contesse Prosecco DOC Treviso Extra Dry je extra suché biele šumivé víno vyrobené z hrozna odrody Glera rastúceho vo vinohradníckej oblasti Treviso. Hrozno sa ručne zbiera v nadmorskej výške 50 metrov nad morom. Fermentácia prebieha v autoklávach s vlastnými kvasinkami. Toto šumivé víno sa hodí ako ...
Piccini Moscato Spumante Dolce je talianske biele cuvée sladké šumivé víno, ktoré svojou dokonalosťou a eleganciou vynikne na každej oslave. Farba: žltá so zlatými odleskamiVôňa: komplexná a sladká aromatická s tónmi kvetov gardénie, jabĺk, marhúľ a broskýň, ananásu, mangaChuť: elegantná a sladká, vyvážená ...
Porta Leone Prosecco Superiore Extra Dry je extra suché talianske biele prosecco, vyrába sa z hrozna odrody Glera. Táto úroda je ručne oberaná v polovici septembra vo vinohradníckej oblasti Treviso na severe Talianska (nadmorská výška 200 m n. m.). Fermentuje v tlakovej nádobe s vybranými kvasinkami. ...
Lucie Prosecco Treviso DOC Brut má svetlú slamovú farbu so zelenkavými odtieňmi, s krémovou penou a jemnou perzistenciou. Ovocná vôňa chrumkavej hrušky a zeleného jablka so zaujímavým stredomorským korením a kvetinovými nuansami. Chuť je harmonicky vyvážená so suchým podtónom vďaka dobre prezentovanej ...
Lucie Prosecco Rosé Millesimato Treviso DOC Brut má jemný ružový odtieň a elegantnú pretrvávajúcu jemnú perleť. Vo vôni sa prejavuje kvetinovými tónmi ruží a čerstvého červeného bobuľovitého ovocia. Zrenie: Primárna fermentácia prebieha pri nízkej teplote, aby sa zachovali čerstvé ovocné príchute, ktoré ...
Anna Spinato ZERO BLUSH Rosé Spumante je výborné nealkoholické ružové šumivé víno s jemne žiarivou ružovou farbou. Vo vôni jemná aróma s nezameniteľnými tónmi čerstvého hrozna. Zber hrozna: Mechanický zber, vykonávaný počas druhého týždňa v septembri. Vinifikácia: Hroznový mušt je filtrovaný a skladovaný ...
Le Contesse Prosecco DOC Treviso Brut Nature je suché biele šumivé víno vyrobené 100 % z hrozna odrody Glera a s pôvodom vo vinohradníckej oblasti Treviso, Taliansko. Po zbere hrozno prechádza len ľahkým stláčaním a čistením muštu studenou statickou dekantáciou. Časť muštu sa potom skladuje v chlade, ...
Zelenkavý vzhľad s intenzívnym perlením. Atraktívna vôňa s tónmi citrusových plodov. Bohatá chuť s harmonickými tónmi zrelého ovocia a doznievajúcim perlením.