Kvalitný a dobrý rum je exkluzívny typ alkoholu. Podávať sa môže pri rôznych príležitostiach. Niekedy je však dobré vychutnať si ho len tak, v pokoji a tichu domova. Pri výbere sa stretnete s viacerými typmi. Niektoré sú lacnejšie, iné drahšie. Ako zvoliť ten najlepší?
Chairman''s Reserve Limited Edition 1931 je poctou k filozofii a remeslu výroby rumu, ktoré stanovil Denis Barnard. V roku 1931 založil liehovar, ktorý sa dnes stal jedným z najcennejších pokladov Svätej Lucie. Zmes 6 až 11 ročných destilátov zrejúca v Bourbon a Port sudoch. Väčšinu zmesi rumu 1931 tvoria ...
Ďalší vynikajúci rum z ročníkovej kolekcie rady Plantation. Tento pochádza z Fiji. Podstupuje dvojnásobné zrenie. Najskôr zreje 7 rokov v tropickej klíme ostrova Fiji v sudoch po bourbone, neskôr sa prevezie do Francúzska do Chateau de Bonbonnet, kde sa preleje do malých Ferrand súdkov, v ktorých spočíva ...
Ako oslávite svoje 130. výročie, ak ste špičkovým výrobcom rumu? S fantastickým rumom, samozrejme! Nikaragujská destilérka Flor de Caña si pripravila na oslavu svojho 130. výročia vzniku tento špeciálny rum. Môžete sa tešiť na lahodnú chuť červeného ovocia, karamelu, vanilky a škorice. O výrobu tohto ...
Ron Botran Rare Blend je výborný guatemalský blended rum z limitovanej edície, ktorý je vyrobený z koncentrovanej šťavy z cukrovej trstiny. Ide o zmes starených rumov od 8 do 25 rokov. Je vytvorený v súvislosti s 80. výročím Casa Botran. Po zmiešaní zrel v piatich odlišných dubových sudoch, ktorými sú ...
Sladkastý Captain Morgan Spiced ® Original Gold je namiešaný podľa tajnej receptúry zmesi lihovín z Karibiku, jemných korenín a ďalších prírodných príchutí. To dodáva nápoju jeho výraznú plnosť. Jantárová farba je výsledkom starnutia rumovej zmesi vo vypálených sudoch z bieleho duba.
Rum vyrobený fermentáciou jedinečného panenského medu z cukrovej trstiny a destilovaný v antickom medenom destilačnom prístroji ,,alembick". Zreje mnoho rokov v najkvalitnejších dubových sudoch ,,ex-bourbon". Pri finálnom miešaní používajú tradičnú rodinnú metódu, ktorú vymyslel hlavný ,,Master Blender". ...
Limitovaná edícia karibského rumu No.1 Oloroso Sherry je tretie vydanie z kolekcie Angostura Cask Collection. Rum pochádza z ostrovnej republiky Trinidad and Tobago. Zrie 22 rokov v amerických dubových sudoch a posledných 9 mesiacov v ex-oloroso sherry sudoch. Vďaka svojej hladkej a jemnej chuti s tónmi ...
Angostura Cask Collection No. 1 je 16 ročný rum z Trinidadu, ktorý starne v amerických dubových sudoch minimálne 10 rokov a neskôr sa preloží do francúzskych sudov po koňaku. Aróma: elegantné tóny makadamiových orechov sú bohato prepletené s vanilkou, bielymi broskyňamia a citrusmi. Chuť: citrusy sú ...
Clément Colonne Creole je agricole rum (vyrobený zo šťavy z cukrovej trstiny), ktorý je niečím zvláštny. Mal totiž tú česť, že bol destilovaný na starých kreolských medených kolónach ešte z polovice minulého storočia. Tieto malé kolóny, kompletne vyrobené z medi, dodali rumu obzvlášť zaoblený a vyŕazný ...
Špeciálna edícia rumu Zacapa zrejúca v špeciálne vybraných sudoch (vzhľadom k tmavšej farbe zrejme prevažujú sudy po sherry). Rum sa vyrába metódou solera. Obsahuje rumy, ktoré sú staré 6 - 23 rokov. Vycibrený chuťový zážitok porovnateľný s kvalitným koňakom.
Rum monumentálneho veku, jeho degustácia je pre fanúšikov rumu veľkým zážitkom. Podľa znalcov Test Institute of Chicago ide o rum určený pre skutočných gurmánov a jeho teplú jemnosť odporúčajú vychutnávať v čistej forme, mimoriadne pomaly a v spoločnosti len tých najlepších priateľov. Jeho vôňa je nasýtená ...
Unhiq XO je tmavý rum vyrobený z melasy pochádzajúci z Dominikánskej republiky. Typovo je to sladší rum vďaka pridanému množstvu medu a sladkým ingredienciám, ktoré ho robia unikátnym. Aróma: trošku slabšia, ale skóre vylepšujú tóny hnedého cukru a cigarového dymu, ktoré sú decentne prepletené so stopami ...