Kvalitný a dobrý rum je exkluzívny typ alkoholu. Podávať sa môže pri rôznych príležitostiach. Niekedy je však dobré vychutnať si ho len tak, v pokoji a tichu domova. Pri výbere sa stretnete s viacerými typmi. Niektoré sú lacnejšie, iné drahšie. Ako zvoliť ten najlepší?
The Demon''s Share 12 Years je novinka, ktorá predtým ako uzrela svetlo sveta podliehala dlhým prípravám. Špičkový rum z exotickej Panamy, v ktorom sa snúbia chute a vône o akých sa jeho konkurentom môže iba snívať, vás zaujme nielen svojím dizajnom, ale aj ozaj výnimočným obsahom vo fľaške. Rum zrel ...
Mezan Guyana 2011 je exotický príjemný rum, ktorý pochádza z exotickej Guyany. Bol vyrobený v destilérke Diamond z mimoriadne kvalitnej miestnej melasy. Bol destilovaný pomocou Four-Column Stills v roku 2011. Prešiel dvojitou fázou zrenia! Bol naplnený do ex-bourbon sudov, v ktorých zrel 3 roky. v tropickom ...
Čo sa týka kubánskej línie, aj tento rum má názov, ktorý má korene v kubánskej rodine Oliverovcov. José Julián Martí Pérez bol politik, spisovateľ a vodca hnutia za kubánsku nezávislosti v polovici devätnásteho storočia. Dnes je na Kube považovaný za jedného z najväčších národných hrdinov. Hold tomuto ...
Prémiová rada rumov Kaniché tvoria kolekciu toho najlepšieho z ostrova Barbados.Rumy Plantation a Kaniché vyrába spoločnosť Cognac Ferrand, čo je zárukou tej najvyššej kvality kvality bez kompromisov. Rad svetových ocenení dokladajú túto skutočnosť.Medzi jeho hlavné prednosti patrí unikátna technika ...
Je majstrovským dielom a vlajkovou loďou Haciendy Santa Teresa, ktorý bol vytvorený pri príležitosti 200. výročia jej založenia.Znalci na celom svete tak môžu obdivovať dokonalú syntézu vynikajúcich rumov, trpezlivo zrejúcich vo vnútri tzv. Solera systému vo francúzskych dubových sudoch. Tu na veky koluje ...
Mezan Jamaica 2010 je exotický tradičný rum pochádzajúci z tropickej Jamajky. Je vyrobený z prémiovej miestnej melasy, ktorú pestovali miestny farmári. Bol destilovaný pomocou Column Stills v roku 2010. Bol vyrobený v destilérke Monymusk. Bol naplnený do ex-bourbon sudov, v ktorých zrel 3 roky. Následne ...
Kubánsky 15-ročný rum Doble 9 Añejo má dosiahnuť čistý príklad kubánskej tradície a kultúry. Tento rum sa vyrába zo špeciálneho kubánskeho cukru a zrie 15 rokov v sudoch, ktoré boli vyrobené z kubánskeho stromu Ceiba. Vďaka tomu má nádhernú tmavú jantárovú farbu. Táto kombinácia vytvára vytrvalú arómu, ...
English Harbour je melasový rum špičkovej kvality. Destilovaný v Antigua Distillery a pomenovaný podľa mesta na ostrove, ktoré v 18. storočí kráto obýval Horatio Nelson. Zmes 10 až 25 ročných rumov, zretá v burbonových sudoch.
Facundo Neo je najokúzľujúcejší blend. Od stredne starých k plne-telnatým rumom zrejúcim viac ako 8 rokov v dubových sudoch, ktoré sú opatrne zmiešané a následne filtrované cez drevené uhlie pre vytvorenie komplexného chuťového profilu s jedinečnou jemnosťou a delikátnym finišom. Neo "new" uskutočňuje ...
Don Papa Small Batch Rum vyrába firma Bleeding Heart Rum Co. na južnom ostrove Negros na Filipínach. Rum je destilovaný z melasy z tej najkvalitnejšej cukrovej trstiny v krajine, potom zreje viac ako 7 rokov v amerických dubových sudoch, aby sa nakoniec sa filtroval cez čierne uhlie. Názov Don Papa bol ...
Hľadáte elegantný darček? Alebo si jednoducho len potrpíte na extra balenia s niečím navyše? Dominikánsky rum Ron Relicario Supremo je teraz dostupný aj v kombinácii s krásne brúseným degustačným pohárom v štýlovom darčekovom sete. Ron Relicario Supremo obsahuje zmes 10 a 15-ročných rumov, ktoré zreli ...
Pýši sa atraktívnou tmavou čerešňovou farbou s rubínovými odleskami. Rum "grand reserva" je poklad plnej sily a ovocných vôní s prítomnosťou vanilky, mandlí a starých dubov, čím je zosilnený jeho vyvážený, avšak veľmi výrazný buket, ktorý vyzdvihuje jeho výnimočnosť. Je to veľmi sofistikovaný, ľahký ...
Z radu Old Monk, ktorý vyrába indická spoločnosť Mohan Meakin, pochádza The Legend, dobre dozretý zmesový rum vo fľaši, ktorá má vraj tvar ako hlava H. G. Meakina, zakladateľa tejto spoločnosti. Old Monk The Legend zreje v dubových sudoch minimálne 7 rokov, aj keď nemá oficiálne priznaný vek. Farbu ma ...