Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Sicily is both a frugal peasant land with a simple robust cuisine, and also full of ornate glamour and extravagance. A most beautiful and complex contradiction in terms, Ben Tish unlocks the secrets of Sicily''s culture and food within these pages, diving into its diverse tapestry of cultural influences. ...
Ever wonder what it’s like to attend a feast at Winterfell? Wish you could split a lemon cake with Sansa Stark, scarf down a pork pie with the Night’s Watch, or indulge in honeyfingers with Daenerys Targaryen? George R. R. Martin’s bestselling saga A Song of Ice and Fire and the runaway hit HBO series ...
Kniha - Anne Berest; Audrey Diwan; Sophie Mas, 256 strán, česká, masívna s lesklým lesklým obalom Parížanka a Paríž. Synonymá pre špecifický životný štýl i názory. Parížanku spoznáte všade na svete vďaka jej osobitému šarmu a spôsobu, akým si dokáže vychutnávať život. Je neustále šik a elegantné. Nemusí ...
Čtvero ročních období v kuchyni Jiřího Štifta Hotel InterContinental, luxusní parník Queen Elizabeth II., hotel Alcron, vídeňská restaurace Le Siecle, Sea Grill v bruselském SAS Radisson hotelu, executive chef v Mandarin Oriental – to je jen krátký výčet kuchyní, kde vařil. S rybami a mořskými plody ...
Pre mnohých z nás je domáce varenie potešením, ale často nám na prípravu zložitých receptov chýba potrebný čas. Kniha Iba 10 minút prináša riešenie. Namiesto dlhého postávania pri sporáku objavíte rýchle, jednoduché a najmä chutné recepty. Na prípravu každého pokrmu nebudete potrebovať viac ako 10 minút ...
Kniha - Lahodné, rychlé a levné – právě takové jsou vlastnosti pouličního jídla, rozšířeného a oblíbeného po celém světě. – autor Cinzia Trenchiová, 168 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá.Z ulice až na váš stůlLahodné, rychlé a levné – právě takové jsou vlastnosti pouličního jídla, rozšířeného a ...
Hydinové mäso je obľúbené pre ľahké a rýchle spracovanie, ale aj cenovú dostupnosť a zdravotnú prospešnosť. Kniha obsahuje 400 receptov na polievky, hlavné jedlá, šaláty i predjedlá pripravené z obvyklých i menej známych druhov hydiny. Na kurčatá, sliepky, kačice a husi sme zvyknutí, ale čo tak vyskúšať ...
Titul obsahuje: - 500 receptov - kulinárske inšpirácie pre začiatočníkov, ale i pre skúsených kuchárov - pokrmy jednoduché a lacné, ale i nezvyčajné a zložité - tradičné české recepty i špeciality medzinárodnej kuchyne - pre každého niečo: polievky, mäsové jedlá, bezmäsité i vaječné, zverina, šaláty, ...
Či už máte chuť dať si na raňajky čerstvo upečený peceň, alebo si pripraviť maškrtu k čaju, publikácia Chlieb poskytuje recepty na každú príležitosť od neodolateľných bagiet plnených hubami na cesnaku po jednoduché každodenné obľúbené pokrmy, ako sú lievance, croissanty a bagle. Nájdete tu zrozumiteľné ...
Vyše 450 receptov na prípravu rezňov z bravčového, telacieho, hovädzieho, hydinového, králičieho a baranieho mäsa, rýb, zo zveriny, syra, zeleniny, z vajce a húb.Název: Ottova kuchárka RezneJazyk: slovenský jazykNakladatelství: Ottovo nakladateľstvoZnačka: Ottovo nakladateľstvoDruh: KnihaVazba: Pevná ...
Kniha receptů na sladká jídla, dezerty a moučníky podle zásad dělené stravy, které zaručeně neohrozí vaši linii.vydáno: 2001rozměry: 207,0 x 130,0počet stran: 244ISBN: 80-7281-084-7vazba: Pevná bez přebalu.
Základný repertoár pokrmov, v ktorom je obsiahnutá celá oblasť medzinárodnej, slovenskej a českej gastronómie. Kniha obsahuje odborné rady a je vlastne určitým druhom príručky pre kuchárske umenie.Název: Lexikón kuch. umenia 21.storočAutor: Konrád KendíkJazyk: slovenský jazykNakladatelství: Nová prácaZnačka: ...
2015. < p>.Netradicni kucharka pro radost a poteseni, spojujici recepty s pribehem Hromotluka a Dobromily a jejich zvirecich kamaradu.< /p>.< p align="justify" dir="ltr">. < /p>.< br/>.
Kniha – autor Zdeněk Pohlreich, 260 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Jedna z prvních a zároveň nejúspěšnější kuchařka známého šéfkuchaře si zasloužila po šesti letech oživit. Vrací se v nové upravené podobě, moderní grafické úpravě, s pečlivě popsanými recepty a aktualizovanou biografií. "Za tuto ...
Máte radi koláče a lákajú vás nové chuťové zážitky? Zvedavo nazeráte aj do cudzích tanierov a zaujímajú vás nové trendy? Potom je táto kniha pre vás to pravé! Vďaka zeleninovým prísadám zostanú koláče dlho šťavnaté a zároveň budú mať nižší obsah sacharidov. Dôkazom sú obľúbené klasické koláče, ako mrkvová ...