Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
"Cítim, ako sa ma dotýkajú čiesi ruky a jemne ma dvíhajú z vykachličkovanej podlahy. Dlhé a silné prsty ma pevne zvierajú a skúsene mi zasúvajú vypadnuté drobky späť na miesto. Panebože. Cítim, ako ma hlboko vo vnútri niečo zviera." Tak začína dobrodružstvo mladej kuracej slečny Koko, vydanej na milosť ...
Sixty years ago food was in short supply and malnutrition rates were high. Fast forward to the present day, where we have unlimited choices and plenty of food, yet we're living in a world of junk food, additives and preservatives. We need to look back at the way our grandmothers and cooked. This book ...
Knihu Vaříme malým neposedům (Brigitte Speck) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
''With apologies to Jamie and Nigella - The Wine Dine Dictionary is going to be my new kitchen bible. It should probably be yours, too'' Metro ''Unbelievably useful'' India Knight ''This work of genius means you''ll ALWAYS know which wine goes with which food'' Marina O''Loughlin Want to pick the perfect ...
Feast your way through Skyrim, Morrowind, and Tamriel with The Elder Scrolls: The Official Cookbook. Feast on all of the delicious dishes found in Skyrim, Morrowind, and all of Tamriel in this beautifully crafted cookbook based on the award-winning Elder Scrolls game series. Immerse yourself in the diverse ...
Jeme zdravo a úsporne - Kolektív autorov, Vydavateľ: Verdon Capite, Väzba: Knihy viazané, Počet strán: 192, Rok vydania: 2022 Misiu kuchárky prezrádza už samotný názov – naučiť sa variť a jesť zdravo tak, aby ste v obchode nenechali celú výplatu, stále však jedli kvalitne a chutne. Predpokladali sme, ...
Medzi jedlom a láskou, je jedinečná kuchárska kniha, ktorá v sebe spája lásku k životu, jedlu, zdraviu a prírode. V dnešnej dobe konzumizmu a toľkých možností, kniha ponúka jednoduchý pohľad na tú najprirodzenejšiu stravu zo skutočných potravín, čo najmenej spracovaných. Obsahuje 100 receptov a každý ...
Nejnovější výběr a hodnocení nejlepších nejen pražských restaurací. Nejlepší restaurace letos doplnil reprezentativní výběr zážitkových restaurací z různých částí republiky. Čtenáři se tedy mohou těšit na nejaktuálnější výsledky hodnocení zlatými lvy a na skutečně kvalitní obsah. Další novinkou pro tento ...
Rady spotrebiteľom, na čo si dať pozor pri nakupovaní a manipulácii spotravinami. Za posledných dvadsať rokov sa výrazne zmenili podmienky pre podnikanie v oblasti potravín. Na jednej strane výrobcovia, ale hlavne distribúrori a predajcovia nastolili veľmi agresívny štýl práce, vedúci k zaisteniu maximálnych ...
Je umením vedieť stolovať? Podľa nás áno, nemusíme mať naň však zvláštne predpoklady. Stolovanie je logické. To zvykneme hovorievať aj na našich školeniach etikety. Prečo je logické? Platia tu pevné pravidlá, ktoré vychádzajú z fyzických predpokladov/daností človeka. Táto kniha o stolovaní má za cieľ ...
Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 "Příprava červených vín" je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený ...
Sprievodca Gurmán na Slovensku, jeho rady a odporúčania vám pomáhajú nasmerovať vaše kroky do tých správnych reštaurácií celého Slovenska, kde sa vám snažia najlepší kuchári ponúknuť svoje umenie a obšťastniť tak vaše chuťové poháriky. Hostia chcú kvalitnú stravu v príjemnom prostredí a chcú vedieť, ...
Kniha - autor Michal Mikšík, 240 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Obsažný praktický atlas se věnuje výhradně hřibovitým houbám, které se v přírodě sbírají nejvíce a někdy je obtížné je od sebe správně odlišit. Hřiby nejsou jen praváci, suchohřiby nebo křemenáče. Existuje jich celá řada - některé ...
Cítíš se opuštěná, jsi trochu nervozní a naštvaná na celý svět? Tak to se potřebuješ dobře najíst! Kuchařka Sama doma a hladová autora Matěje Pospíšila nabízí útěchu v podobě 60 výtečných receptů, při jejichž přípravě se ti samým uštváním nerozteče make-up. Důležitou ingrediencí všech jídel je humor ...
Svetová zdravotnícka organizácia (SZO) si dlhodobo uvedomuje potrebu.vypracovania vzdelávacích materiálov pre výrobcov potravín, ich.distribútorov a všetkých, ktorí prichádzajú do kontaktu s potravinami.a pri nedodržaní správnych zásad môžu nepriaznivo ovplyvniť epidemiologickú.situáciu vo výskyte alimentárnych ...
O sile zelených smoothies pre zdravie človeka Najpredávanejšia autorka a expertka na surovú stravu Victoria Boutenko, neúnavná výskumníčka a bojovníčka za prírodnú výživu nás oboznamuje s najnovšími poznatkami v novom vydaní knihy Zelená pre život. Autorka k pozoruhodným objavom o liečivej sile listovej ...