Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
A new edition of the iconic chef''s globally bestselling home-cooking book, published on the 10th anniversary of its first releaseWhat does Ferran Adria eat for….
This book covers the history of the red and white wine estates of Bordeaux’s Grands Crus Classés, along with a guide to the great vintages, and an address book to the vineyards. The landmark creation of the Grands Crus Classés in 1855 set the benchmark for wine quality; the sixty-one reds of the Médoc ...
How do you capture the intense flavour of freshly picked seasonal produce to enjoy all year round? Combining their experience as cooks, caterers, foragers and farmers, three friends bring you the essential guide to preserving. With techniques and recipes handed-down through the generations and deliciously ...
Kniha - 116 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu.Diétne stravovanie nadobúda na spoločenskom význame a premieta sa aj do práce školských jedální. Vzhľadom na nedostatky v legislatíve môže byť jeho zavedenie v školskej jedálni problematické. Predkladaná publikácia má za cieľ vzniknutú situáciu riešiť ...
Kniha - autor Anzelma Hlôšková; Milan Hlôška, 112 stran, slovensky, brožovaná bez přebalu lesklá Príroda bola odjakživa našou súčasťou a naše staré mami vedeli zúžitkovať všetky jej plody a dary, ktoré nám ponúka. Babky – zelinkárky dobre poznali prírodu, aj rastliny ktoré v okolí rástli, vedeli o ich ...
Kenko is Japanese for ''health'', and defines Kate Bradley''s passion for food and cooking. In Kenko Kitchen, Kate Bradley shares a range of healthy and delicious foods that are sugar-free, gluten-free and vegan, as seen on her popular health food blog Kenko Kitchen. Featuring vegan variations for every ...
V publikacii je prezentovanych 166 riesenirodinnych domov od 32 architektonickychatelierov. Citatel ma moznost prezrietsi rozlicne autorske styly a vybrat si autora,ktoreho projekt sa mu paci. Sucastou knihyje aj cennik a kontakty na autorov projektov.Dátum vydania: 8.10.2014Edícia: Projekty rodinných ...
Marque is a highly illustrated, contemporary recipe book, celebrating and reflecting on Marque, the succesful Sydney restaurant. Also included is the personal journey of Mark Best from West Australian mining electrician to world class chef. and appro ximately 80 of Marque''''s signature recipes. Most ...
The food of Thailand is renowned the world over for its distinctive blend of hot, sour, sweet, and salty flavors, and Thailand: The Cookbook is the definitive guide to this much-loved cuisine. Containing 500 recipes ranging from simple snacks and drinks to curries, stir-fries, and elaborate desserts, ...