Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Žiarivá rubínovo červená farba s tehlovým a okrovým nádychom. Hladká a komplexná vôňa dozretého bobuľového ovocia s korenistým nádychom muškátového orieška, tabaku a vanilky. Chuť je ideálne vyvážená s dlhou dochuťou po bylinkách a korení.