Skip to content Skip to footer

Trio prírodných stimulantov, ktoré nahradia kávu

Potrebujete dávku energie, no kofeín vám nič nehovorí? Náhrad tohto svetoznámeho stimulantu je veľa. My sme pre vás z tohto množstva vybrali tri najdôležitejšie, ktoré doma určite máte.

 

shutterstock 98568848

 Ani vy si neviete predstaviť svoje ráno bez hrnčeka nádherne voňavej kávy? Alebo si jednoducho potrebujete v skorých ranných hodinách dopriať potrebnú dávku energie, no kofeín vám nič nehovorí? Náhrad tohto svetoznámeho nápoja a stimulantu je veľa. My sme pre vás z tohto množstva vybrali tri najdôležitejšie, ktoré doma určite máte.

 Pokiaľ nie, je veľmi jednoduché si ich v akciovej cene na www.kupino.sk vyhľadať, a potom v obchode už len vždy čerstvé a v tej najlepšej kvalite kúpiť možno aj do zásoby.

1. Zelený čaj

Rovnako ako káva, aj zelený čaj má na posilnenie tela dostatok kofeínu. Antioxidanty katechínov sú veľkým bonusom a kompenzujú možno jeho menší obsah. A to nepočítame obrovské množstvo mikro a makro prvkov, ktoré pomáhajú telu pracovať správne. Zvlášť účinný je zelený čaj s čiernou čokoládou. Kombinácia, ktorá obsahuje antioxidanty flavonoidov – posilňujúcich cievy, zvyšuje ich priechodnosť a znižuje riziko tvorby trombov – krvných zrazenín.

shutterstock 98568848

2. Kokteil z medu, citróna a zázvoru

Obchodné reťazce nám dnes ponúkajú množstvo produktov, ktorými si môžeme svoje krátke alebo dlhšie chvíle spríjemniť. Vy by ste si ale mali vybrať tie, kde nájdete kvalitu a čerstvosť za rozumnú cenu. Aby ste sa zbytočne neprehnali, pred nákupom si prelistujte akciový leták Kaufland, v ktorom nájdete takmer všetko. 

Med, citrón a zázvor určite! Všetky tieto tri suroviny sú dokonalým spôsobom prevencie a obrovským zdrojom energie. Môžu za to vitamíny C, B1, B2, éterické oleje a aminokyseliny. Tento intenzívny kokteil vás a vašu imunitu postaví na nohy. 

Okrem toho, med zlepšuje metabolizmus – pri normálnej dennej fyzickej námahe vám tak pomôže aj schudnúť. Hlavnou vecou je vedieť, kedy sa pri jeho konzumácii zastaviť.

3. Orechy a sušené ovocie

V orechoch je obrovská energetická hodnota a tuky potrebné pre naše telo, čo sú hlavne omega-3 mastné kyseliny. Vďaka nim náš mozog funguje lepšie. Orechy však zlepšujú aj kardiovaskulárny systém a rýchlejšie odstraňujú škodlivé látky z tela. Obsahujú zdanlivo neviditeľné vitamíny a minerály. 

Spolu so sušeným ovocím sú dokonalým stimulantom, ktorý dokáže nahradiť aj tú najsilnejšiu kávu. Vyskúšajte to aj vy a možno sa presvedčíte, že sa dá fungovať aj bez návyku na kofeín.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment