Skip to content Skip to footer

Tipy na to, ako si zariadiť kanceláriu

Kancelária je miestom, v ktorom veľa z nás trávi pomerne veľké množstvo času z celého dňa. Je preto dôležité, aby sme sa v našej kancelárii cítili príjemne. Vkusne zariadená kancelária vám nielen zvýši pracovný výkon, ale pomôže sa zmieriť s nadmerným stresom. Ako si ju vytvoriť? 

Pri zariaďovaní kancelárie je dôležité začať víziou, ako chcete aby váš office vyzeral a  aké hodnoty by mala kancelária odzrkadľovať. 

Už v úvode je dôležité spomenúť, že moderné kancelárie už dnes nie sú miestom, ktoré slúžia výlučne na pracovné účely a taká by nemala byť ani vaša kancelária. 

Doprajte si oddych 

Je dokázané, že pravidelné prestávky a oddych zvyšujú výkonnosť a náladu všetkých pracovníkov. 

Tento oddych si viete dopriať napríklad na pohodlnej sedacej súprave, ku ktorej sa skvele hodí televízor s hernou konzolou a populárnymi hrami.

Do kancelárií vám odporúčame vyberať menšie sedacie súpravy, ktoré nebudú zaberať veľa miesta, no svoj účel splnia dokonale. 

Pracovné prostredie

Oddych v práci je samozrejme dôležitý, no na to, aby sme si ho dopriali je potrebné vydať patričný výkon. 

Ak pracujete v odvetví, kde trávite množstvo času za počítačom, tak pri zariaďovaní kancelárie rozhodne nešetrite na kvalitnom PC stolíku a ešte kvalitnejšej stoličke. 

Verte nám, vaša chrbtica sa vám za pár rokov za túto investíciu poďakuje. 

Úložný priestor

Pri zariaďovaní kancelárie je nemenej dôležité myslieť aj na dostatočný úložný priestor na rôzne dokumenty, ktoré musíte archivovať alebo sú potrebné k vašej práci.

S vybudovaním úložného priestoru, vám zas môžu pomôcť vkusné drevené komody, ktoré je možné uložiť hneď vedľa pracovného stola alebo do priestoru kancelárie. 

Slová na záver

Vytvoriť z vašej kancelárie miesto, v ktorom bude radosť pracovať ale aj oddychovať skutočne nie je tak ľahká úloha, ako sa môže na prvý pohľad zdať.

Dodržaním tipov, o ktorých sme písali vyššie by sa vám to však mohlo podariť.

Zdroj obrázku:

ImageFlow / Shutterstock.com