Skip to content Skip to footer

Ako nakupovať nábytok online

Online nakupovanie je dnes už úplne bežné. Ak hľadáte nový nábytok, častokrát je pohodlnejšie vyberať si doma v obývačke ako tráviť dlhé hodiny chodením po kamenných predajniach. Oveľa ľahšie je pár klikmi vybaviť to, čo potrebujete. Niekedy je ale naopak lepšie využiť možnosť prezrieť si nábytok priamo v predajni. Poďme sa spoločne pozrieť na to, aké sú výhody a nevýhody nakupovania nábytku online.

Nákupom v e-shope ušetríte čas aj peniaze

Jednou z najväčších výhod online nakupovania nábytku je čas. Vďaka množstvu povinností, ktoré častokrát máme, napríklad v práci, môže byť oveľa jednoduchšie vyberať nábytok online a následne ho pár klikmi zakúpiť.

Druhou výhodou je aj možná úspora peňazí. Mnoho online predajcov ponúka špeciálne akcie, takže nájdete perfektný kus nábytku, ktorý potrebujete a navyše s veľkou zľavou.

Pred nákupom si porovnajte ceny

Porovnávanie cien a parametrov nábytku je tak isto veľmi veľkou výhodou. Jeden a ten istý nábytok môžu mať na viacerých internetových stránkach v rôznych cenách. Na internete nájdete rôzne porovnania aj veľmi dobré zhodnotenia takmer každého kúsku nábytku, ktoré vám k rozhodovaniu dokážu veľmi pomôcť.

Video recenzie a detailné popisy vám pomôžu s nákupom nábytku online

Mnoho ľudí sa pri nakupovaní online obáva skutočnosti, že nábytok nemôže fyzicky vidieť ani sa ho dotknúť. Nemôžete posúdiť kvalitu nábytku, ostáva len spoliehať sa na popis daného výrobku. Pri nakupovaní nábytku online si predovšetkým dávajte pozor na farbu, ktorú vyberáte. Nie všetky vyhotovenia farieb v skutočnosti vyzerajú tak, ako na fotografiách.

Niektoré e-shopy, ako napríklad okay.sk, ponúkajú unikátne videorecenzie nábytku. V nich sa dozviete detailné a praktické informácie o vlastnostiach nábytku ako rozmery, spôsob rozkladania sedacej súpravy, úložné priestory postele, tiché zatváranie dvierok kuchynskej linky, tvrdosť/tuhosť matraca a podobne.

Video recenzia rohovej sedačky Avesta

Ak sa nábytok nebude hodiť do interiéru, môžete ho vrátiť

Zásady vrátenia sú tiež veľmi dôležité. Aby ste si boli istí, pred nákupom si prečítajte obchodné podmienky, ktoré má na svojej stránke každý e-shop. Na okay.sk môžete napríklad vyskúšať sedačku na 30 dní zadarmo a ak nebudete spokojní, tak ju dokonca zadarmo u vás vyzdvihneme a odvezieme.

Doručenie a preprava nábytku

Nevýhodou môže byť aj dodanie tovaru. Nie vždy sa predajcom a prepravným spoločnostiam podarí tovar dodať načas. S doručením sa môžu oneskoriť alebo sa môže stať, že je tovar dodaný na nesprávnu adresu. V ojedinelých prípadoch môže byť dokonca zásielka poškodená. Ak sa vám stane takáto nepríjemnosť, nemusíte sa báť, väčšina predajcov s vami ochotne bude problémy riešiť a vyjde vám v ústrety. V okay.sk sa takýmto nepríjemnostiam snažíme vyhýbať, keďže náš tovar pred prepravou starostlivo zabalíme.

Dvakrát meraj a raz nakupuj

Či už sa rozhodnete nakupovať v obchode alebo online, vopred si premyslite, aký typ a veľkosť nábytku potrebujete. Čím presnejšie parametre budete vopred vedieť, tým lepšie sa vám bude nábytok vyberať. Čo sa týka webových stránok, pred samotným nákupom online si nezabudnite pozrieť recenzie od zákazníkov, ktoré vám veľa o danom e-shope napovedia.