Skip to content Skip to footer

Na jeseň s ESTOU do San Francisca

Už dlho vás láka Amerika, ale stále je len na zozname nesplnených prianí? Čo tak tento sen premeniť na skutočnosť práve počas tejto jesene?

architecture-bay-bay-bridge-1006965

 

architecture-bay-bay-bridge-1006965

Horúce leto je žiaľ dávno už za nami a dlhé slnečné dni vystriedali tie chladnejšie, veternejšie, ktoré sú občasne rozohriate zubatým slniečkom. Avšak aj jeseň vie byť krásna a okrem toho jeseň je skvelé obdobie na cestovanie a poznávanie ďalekých krajov.

Už dlho vás láka Amerika, ale stále je len na zozname nesplnených prianí? Čo tak tento sen premeniť na skutočnosť práve počas tejto jesene?

Keď sa povie cestovanie do USA ako prvé mnohým hneď napadne New York. Avšak my by sme vás chceli  inšpirovať k návšteve romantického mesta San Francisca, ktoré má naozaj čo ponúknuť.

Cesta do San Francisca

Dnes sa do USA dostanete jednoducho, k dispozícii sú priame lety, ale aj lety s prestupom z európskych veľkomiest, z ktorých najbližšie k nám sú: Viedeň, Praha, Budapešť. A rovnako ako sa lieta na východné pobrežie, je možné si zaletieť z Európy aj na vzdialenejšie západné pobrežie, a teda aj do San Francisca. Letenky sú o niečo drahšie ako lety na východné pobrežie, ale tí šikovní vedia nájsť skvelé ponuky letov aj do San Francisca (napr. na Kiwi.com). A okrem toho dnes je možné vycestovať do USA bez víz, len na cestovné povolenie Esta (získate ho tu: Esta formulár). Esta povolenie je omnoho lacnejšie ako víza, a preto možno letenka bude o niečo drahšia, ale na druhej strane ušetríte aspoň na potrebných dokumentoch.

San Francisco

Toto úchvatné mesto sa nachádza v štáte Kalifornia. Mesto má svoje nezameniteľné čaro. Možno to spôsobuje miestna atmosféra, možno vlnité cesty, ktoré raz vedú hore, raz dole a po nich sa preháňajú električky, či tichý oceán, ktorý ho obmýva a možno to je kombinácia všetkého. San Francisco si získalo srdce mnohých cestovateľov. Je tu naozaj čo obdivovať, stačí sa len túlať ulicami a narazíte na krásne zákutia.

Golden Gate

Jeden z najznámejších mostov na svete je bezpochyby ten „san franciský“. Oranžovo červený, ktorý dostal magické pomenovanie Golden Gate, čo v preklade znamená Zlatá brána, je v podstate vstupom do San Francisca. Obrovský kolos je lákadlom nielen pre cestovateľov, ale aj fotografov, ktorí ho chcú zachytiť skôr, než ho zahalí hmla. Hmla je totižto jeho veľkým nepriateľom a permanentne, niekedy aj niekoľkokrát za deň most skryje a na pár sekúnd odhalí. Dôvod prečo je most práve sýto oranžovej farby je jasný, jednoducho, aby bol čo najviac viditeľný. Pri svojej ceste do San Francisca by bolo hriechom tento most obísť. Vychutnajte si po ňom prechádzku a nechajte sa zahaliť do hmly.

Iné zaujímavosti

Okrem železného obra, ktorý spája brehy v San Franciscu nájdete aj iné zaujímavé miesta. Samotné centrum mesta je atraktívne, nachádzajú sa tu rozľahlé parky (odporúčame hlavne Golden Gate Park, kde nájdete aj japonskú záhradu), kľukaté ulice postavené v kopcovitom teréne sú sami osebe atrakciou a zároveň si na nich vyskúšate svoju kondičku, chodením hore a dolu. A určite nevynechajte ani prístav s tuleňmi, či bývalé väzenie, ktoré je teraz už len múzeom na ostrove Alcatraz. Nezabudnite sa previesť na električke a odporúčame aj plavbu popri pobreží.

San Francisco má rýchlo meniace sa počasie počas celého roka, ale aj počas jesene môžete natrafiť na nádherné slnečné dni, ktoré sa zrazu stratia v hmle. Zožente si výhodné letenky, zabezpečte si cestovné povolenie ESTA viza a spoznajte krásy metropoly západného pobrežia! Prajeme vám šťastnú cestu.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment