Skip to content Skip to footer

Mini, midi, maxi – dĺžka sukne je dôležitá

Sukňa alebo šaty sú oblečením, ktoré ženy radi nosia hlavne v lete. Na ich výbere by ste si ale mali dať záležať. Niektoré prehrešky jednoducho etiketa neodpúšťa a ak sa chcete vyhnúť faux pas na výbere oblečenia si dajte záležať.

shutterstock 118257187

S prichádzajúcimi teplými dňami odkladáme zo svojho oblečenie viac a viac vrstiev. Čím je vonku teplejšie tým menej oblečenia máme. Tričká s krátkym rukávom, krátke nohavice, blúzky, šaty a sukne, oblečenie z ľahkých látok, v ktorých sa zbytočne nepotíme. 

Sukňa alebo šaty sú oblečením, ktoré ženy radi nosia hlavne v lete. Na ich výbere by ste si ale mali dať záležať. V závislosti od spoločnosti, v ktorej sa pohybujete by ste si mali vyberať farbu a aj dĺžku sukne. Niektoré prehrešky jednoducho etiketa neodpúšťa a ak sa chcete vyhnúť faux pas na výbere oblečenia si dajte záležať.

shutterstock 118257187

Štátnice, maturita

Skúšky dospelosti si žiadajú aj triezvejšie oblečenie. Určite na ne nechoďte tak ako chodievate do školy. Vhodné je zvoliť jednofarebnú sukňu, ktorá siaha maximálne po kolená. Môže byť o kúsok kratšia. Ak je sukňa tmavej farby môžete ju zladiť s elegantnou dámskou blúzkou, alebo topom vo sviežej farbe. Ak máte farebnú sukňu voľte k nej radšej blúzku v neutrálnej farbe (biela, čierna, sivá).

Ples, divadlo

Plesové róby, dlhé šaty a sukne sú ideálne na reprezentačné plesy. Ak je ples menej formálny môžete si dať aj šaty, ktorých sukňa siaha po kolená. Nezabúdajte ale, že musia mať slávnostnejší ráz. Dajte prednosť šatám pred sukňou a blúzkou. Ak sa chystáte do divadla nemusíte sa obliecť do večerných šiat. Postačia trochu slávnostnejšie šaty, ktoré siahajú pod kolená. Pokiaľ ste ale dostali pozvánku, býva na nej napísané ako máte prísť oblečené.

Do práce

Ak si myslíte, že do práce si môžete dať svoju obľúbenú sukňu, či šaty nemáte až tak pravdu. V niektorých prácach je predpísaný dresscode. Nejde presne o predpísané oblečenie, ale isté pravidlá treba dodržiavať. Najčastejšie sa s tým stretnete v bankách – dĺžka tmavej sukne po kolená, biela blúzka, silonky a topánky na opätku. Ak sa vo vašom zamestnaní nič také neočakáva máte takpovediac voľnú ruku. Dĺžku sukne by ste ale mali voliť podľa typu postavy. Sukňa vám môže opticky pár kíl ubrať, ale aj úplne pokaziť postavu.

Letné sukne

V prvom rade berte ohľad na strih a dĺžku sukne. Vyberajte podľa toho čo vám sadne. Sukne na leto sú z ľahkých a vzdušných materiálov. Je len na vás či si zvolíte krátku sukňu, alebo takú, ktorá bude siahať po kolená (midi). Voľné sukne, ktoré sa budú vlniť s každým vašim krokom podčiarknu vašu eleganciu, ženskosť a jemnosť. Nemusíte siahať po jednofarebných sukniach, pokojne si vyberte bodkované, kárované, skladané, nariasené …leto je predsa čas voľnosti, zábavy a radosti.

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment