Skip to content Skip to footer

Kto z nás by (ne)prežil?

Aké to je, keď vás zavrú do tajomnej miestnosti a dajú vám 60 minút na to, aby ste sa z nej dostali von „živý”? No povieme vám, že celkom náročné. Čo myslíte, zvládli sme to?

Aké to je, keď vás zavrú do tajomnej miestnosti a dajú vám 60 minút na to, aby ste sa z nej dostali von „živý”? No povieme vám, že celkom náročné. Čo myslíte, zvládli sme to?

Ak ste ešte náhodou nepočuli o PanIQ room, ide o prvý koncept únikových izieb na Slovensku. Celá pointa spočíva v tom, aby ste sa vyslobodili. Nie je to však také jednoduché. Musíte totiž postupne riešiť rôzne hlavolamy a správne používať nájdené veci, ktoré vám ukážu cestu von. A na všetko máte len 60 minút! Momentálne si na Slovensku môžete skúsiť „únik” z troch takýchto izieb, pričom každá má svoju vlastnú tematiku.

PanIQ room

Tá naša sa volala Da Vinciho tajomstvá a pekne nám včera potrápila mozgové závity, otestovala naše logické myslenie a preverila tímovú spoluprácu. Rozdelení sme boli do troch tímov a každý mal presne hodinu na to, aby vylúštil rôzne šifry, hlavolamy či kódy v bývalej pracovni Leonarda Da Vinciho v Miláne a dostal sa von. Museli sme pri tom postupovať logicky a používať sme smeli iba veci nájdené vo vnútri.

Da Vinciho tajomná izba

Aj keď sme si mysleli, že hodina je predsa dosť dlhá doba, za ktorú to určite stihneme, nebolo to celkom tak. Bohužiaľ musíme skonštatovať, že z miestnosti sa úspešne dostal iba jeden tím! Náš čisto dievčenský tím ani druhý chlapský všetky šifry nestihol vyriešiť do určeného času. Úspešnosť prežitia Pricemaniakov bola teda iba 33,33%! 🙂

Na fotke tí z nás, ktorí „prežili”. 🙂

Úspešný tím

Musíme povedať, že celé priestory boli veľmi autentické, do detailu premyslené a panovala v nich presne taká atmosféra, ako mala. Da Vinci nás síce nechal pekne vytrápiť, ale aj tak to pre nás bol super zážitok.

V Da Vinciho tajomnej izbe

Jediné, čo nás mrzí je, že si to nemôžeme ísť vyskúšať znova. (Teraz už totiž vieme všetky kľúče k otvoreniu.) Ešte stále nám ale zostávajú dve nepreskúmané únikové miestnosti v Nitre, a to konkrétne Byt vraha a Tajomná komnata. Keď budeme mať nabudúce cestu okolo, určite sa zastavíme! 🙂

Show CommentsClose Comments

Leave a comment