Skip to content Skip to footer

Ako vybrať nadzemný bazén? Tieto 4 zásadné veci si treba premyslieť

Láka vás predstava letnej pohody pri bazéne, ktorý bude v súkromí vašej záhrady tešiť len vás a vašu rodinu, ale nechcete si robiť starosti s komplikovanou inštaláciou a vysokými nákladmi? Máme pre vás ideálne riešenie: Pohodový nadzemný bazén!

Láka vás predstava letnej pohody pri bazéne, ktorý bude v súkromí vašej záhrady tešiť len vás a vašu rodinu, ale nechcete si robiť starosti s komplikovanou inštaláciou a vysokými nákladmi? Máme pre vás ideálne riešenie: Pohodový nadzemný bazén!

Nadzemné bazény Marimex sú obľúbené vďaka svojej kvalite a dostupnosti – nie sú finančne, ani priestorovo náročné a nepotrebujú veľké terénne úpravy. Vlastný nadzemný bazén si tak dokáže postaviť na záhrade úplne každý.

Ako vybrat bazen

Ponuka takýchto bazénov je široká. Ako si vybrať na záhradu ten pravý tak, aby vám bol viac na úžitok ako na zármutok?

Tu sú štyri základné veci, ktoré si pred nákupom dobre premyslite:

1. Kto všetko bude bazén využívať?

Zodpovedzte si na otázku, pre koho budete bazén kupovať. Ak plánujete spraviť radosť hlavne deťom, pravdepodobne vám bude stačiť menší bazén, pri ktorom je ale kladený dôraz na vyššiu bezpečnosť. Ak máte v pláne k bazénu pozývať viac ľudí a tráviť pri bazéne celé prázdniny, odporúčame zvážiť bazén priestrannejší a väčší.

 

2. Koľko času chcete venovať na údržbu

Čím väčší bazén, tým viac je náročný na údržbu. V ponuke sú dostupnejšie bazény bez filtrácie, ktoré je potrebné čistiť. Bezproblémové riešenie je kúpiť si bazén s pieskovou filtráciou, ktorá je výkonná a dovolí vám k bazénu pripojiť aj ďalšie príslušenstvo – napríklad solárny ohrev alebo bazénové vysávače. Ideálnym riešením je bazén Tampa – bestseller na slovenskej bazénovej scéne.

 

3. Kam s ním?

Je dôležité zvážiť, aké sú terénne podmienky a orientácia bazéna k svetovým stranám. Odporúčame bazén umiestniť na južnú stranu od domu, pretože tak najlepšie využijete slnečnú energiu k ohrevu vody. Naopak nevhodným miestom pre umiestnenie bazéna sú tienisté miesta v záhrade pod korunami stromov. Opadané lístie a peľ do bazéna nepatria.

 

4. Ohrev vody?

Premyslite si, či budete investovať do solárneho ohrevu vody. Ten poslúži hlavne milovníkom teplejšej vody v bazéne a tým, ktorí si chcú predĺžiť kúpaciu sezónu až o niekoľko týždňov. Samotný prístroj môžete umiestniť napríklad na strechu záhradného domčeka a riešenie je ekologické. Pomôže aj solárna plachta.

Nadzemný bazén vám spríjemní nadchádzajúce leto a navodí naozaj pohodovú atmosféru pre celú rodinu. Tak šup do plaviek a osviežiť sa! 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment