Skip to content Skip to footer

Ako si vybrať tú správnu autochladničku?

Prinášame vám ďalší článok z našej sezónnej kolekcie článkov. Vieme, že väčšina z vás sa už chystá na dovolenky a veľa Slovákov odchádza na dovolenky autom, či už do Chorvátska alebo Talianska. Preto sme pre vás pripravili článok o autochladničkách.

banner ovocie

Prinášame vám ďalší článok z našej sezónnej kolekcie článkov. Vieme, že väčšina z vás sa už chystá na dovolenky a veľa Slovákov odchádza na dovolenky autom, či už do Chorvátska alebo Talianska. Preto sme pre vás pripravili článok o autochladničkách.

V článku vás oboznámime s rôznymi typmi autochladničiek a predstavíme vám TOP 10 autochladničiek z nášho portálu. Pred vyberaním chladničky do vášho auta je dobré si premyslieť, aké by mala mať parametre, či už objem, rozmery alebo spôsob napájania. Taktiež by ste si mali ujasniť ako často ju budete používať, v akom prostredí ju budete používať, čo v nej budete uskladňovať a do akej teploty potrebujete potraviny chladiť. Niektoré autochladničky ponúkajú aj funkciu ohrievania a tým pádom ich môžete používať celoročne, teda aj v zime počas vašich ciest.

 

Druhy autochladničiek:

  • Chladiace boxy

Výhodou chladiacich autochladničiek je, že nemusia byť napojené na elektrinu v aute, pretože obsahujú náplň, ktorú najprv treba zmraziť pred vycestovaním. Nevýhodou chladiacich boxov je, že nevydržia udržiavať potraviny v chlade dlhú dobu. Ich výdrž závisí od vonkajšej teploty, pri vyššej teplote sa náplň rýchlejšie zohreje a už nebude chladiť. Tento typ autochladničiek je vhodný na kratšie cesty, poprípade je potrebné mať aj na dovolenke prístup k mrazničke. Najlepšie využitie nájdu pri piknikoch a záhradných párty, pretože dokážu chladiť do maximálneho rozdielu medzi vnútornou a vonkajšou teplotou 10°C.

  • Termoelektrické autochladničky 

Dané autochladničky patria medzi najobľúbenejšie autochladničky, pretože okrem funkcie chladenia majú aj funkciu ohrievania a dokážu ohrievať až do +65°C. V chladení dokážu chladiť do 30 stupňového rozdielu medzi vonkajším a vnútorným prostredím, preto pri vysokých teplotách nedokážu udržiavať zmrazené potraviny stále v mraze a zapríčiňujú ich pomalé rozmrazovanie.

  • Hybridné autochladničky

Odčerpávajú teplo z okolia a sú šetrné k životnému prostrediu. Dokážu chladiť do 33 stupňového rozdielu vzhľadom na vonkajšie prostredie. Je potrebné, aby boli uložené na rovnej ploche a možno ich využiť aj pri kempovaní alebo dovolenke v karavane. Ich negatívom je vyššia spotreba elektrickej energie.

  • Kompresorové autochladničky 

Kompresorové autochladničky sú najvýkonnejší druh autochladničiek a používajú sa v prípade, ak je obsah vystavovaný vysokým teplotám a potrebuje neustále chladenie. Ich výkon je vyšší ako výkon termoelektrických autochladničiek a dokážu udržiavať teplotu na úrovni -18°C. Túto teplotu dokážu udržiavať po dobu 18 hodín bez napájania.

 

TOP 10 Autochladničiek

 

 1. Sencor SCM 2025

sencor scmAutochladnička má objem 24 l, pripája sa k 12V zásuvke (autozapaľovač) alebo 230 V sieťovej zásuvke. Do chladničky sa so zatvoreným vekom zmestí až šesť 1l PET fliaš alebo štyri litrové + dve dvojlitrové PET fľaše. Chladí až o 20°C pod okolitú teplotu, má dvojitý ventilačný systém a bezpečný systém zatvárania – veko je možné otvoriť iba za predpokladu, že je rukoväť sklopená. Skladovanie napájacieho kábla je možné vo veku autochladničky. Autochladnička má kvalitnú izoláciu- polyuretánová pena a cycklopentan.

 

 2. Sencor SCM 3033

sencor 3033Autochladnička má objem 32 l, pre použitie v aute potrebuje napájanie 12 V. So zatvoreným vekom sa do nej zmestí až šesť 1,5 l PET fliaš + dve 1 l PET fľaše a chladí až o 15°C pod okolitú teplotu. Taška má 3 praktické postranné vrecká, nastaviteľnú dĺžku popruhov pre pohodlné prenášanie a dá sa jednoducho zložiť.

 

 3. G21 C&W 24l

G21Autochladnička G21 C & W má objem 24 l a prekvapí atraktívnym dizajnom a výkonným chladením. Vďaka prídavnému ventilátoru a vysoko kvalitnej izolácií ochladí autochladnička vaše potraviny až o 18°C oproti okolitej teplote. Ďalšou skvelou vlastnosťou autochladničky je možnosť ohrevu až na 55°C a tak autochladničku využijete aj v zime. Autochladničky značky G21 možno pripojiť do el. siete s napätím 220 – 240 V alebo 12 V.

 

 

 4. Sencor SCM 4800

sencor 4800Prenosná autochladnička s funkciou chladenia i ohrevu má praktický popruh na rameno s nastaviteľnou dĺžkou a nekĺzavým strmeňom. So zatvoreným vekom pojme až 11 plechoviek objemu 0,33 litra. Obsahuje praktický držiak na 2 nápoje v prednej časti a chladí až o 20°C pod okolitú teplotu. Ohrev dokáže vytiahnuť až na 65°C. Autochladnička má vysoko kvalitnú EPS izoláciu, ktorá udrží potraviny a nápoje chladené/teplé ešte dlho po odpojení napájania. Úložný priestor pre napájací kábel je vo veku autochladničky.

 

 5. Sencor SCM 3125

sencor 3125Autochladnička Sencor má objem 24 l. Pre použitie v aute je potrebné napájanie 12 V a pre napájanie do sieťovej zásuvky je možné dokúpiť adaptér Sencor (model Y50). Do chladničky sa so zatvoreným vekom zmestí až šesť 1l PET fliaš alebo štyri 1l + dve 2l PET fľaše, chladí až o 16°C pod okolitú teplotu. Taška má 3 praktické vrecká so zipsom a nastaviteľnú dĺžku popruhu pre pohodlné prenášanie. Veko autochladničky je možné otvoriť iba za predpokladu, že je rukoväť sklopená a obsahuje aj odľahčené prídavné izolačné veko.

 

 6. ECG AC 20

ecg acAutochladnička ECG AC 20, chladí až o 18°C pod okolitú teplotu a navyše disponuje funkciou ohrevu až na 65°C, takže ju môžete využívať aj v zime. Praktické je uzatváranie veka pomocou odklápacej rukoväte, vo veku je navyše priestor pre uskladnenie kábla. K autochladničke je možné dokúpiť adaptér MP 2030 pre pripojenie k sieťovej zásuvke.

 

 

7. Guzzanti GZ 38

guzzantiTermoelektrický chladiaci box s funkciou ohrievania Guzzanti GZ 38 má kapacitu 28 l a je vybavený kolieskami. K autochladničke sa dostáva extra taška so zipsom. Pracuje pri napájaní 12 V alebo 220 – 240 V. Chladí až 20°C pod okolitú teplotu a udržuje potraviny a nápoje v chlade po dlhú dobu, v opačnom prípade ich ohrieva až na +55°C.

 

 

8. G21 C&W 45 l

Autochladnička G21 C & W 45 l prekvapí atraktívnym dizajnom a výkonným chladením. Vďaka prídavnému ventilátoru a vysoko kvalitnej izolácií ochladí autochladnička vaše potraviny až o 23°C oproti okolitej teplote. Ďalšou skvelou vlastnosťou autochladničky je možnosť ohrevu až na 55°C a tak autochladničku G21 využijete aj v zime. Autochladničky značky G21 možno pripojiť do siete s napätím 220 – 240 V alebo 12 V.

 

 9. Sencor SCM 4700

sencor 4700

Prenosná autochladnička s funkciou chladenia i ohrevu má praktický popruh na rameno s nastaviteľnou dĺžkou a nekĺzavým strmeňom. So zatvoreným vekom obsiahne až 11 plechoviek 0,33 litra alebo 6 plechoviek 0,5 litra. Chladí až o 20°C pod okolitú teplotu. Ohrieva až na 65°C, takže ju môžete využívať aj v zime.

 

 

 

10. Ardes TK 45

ardes

 Autochladnička má objem 17 litrov a je ideálna pre camping, do auta alebo do kancelárie. Napája sa zo zapaľovania 12 V alebo integrovaným adaptérom zo siete 230 V. Má izoláciu vysokej kvality a chladí o 15°C oproti vonkajšiemu prostrediu. Chladnička má vysokokvalitnú izoláciu a poskytuje tichý chod.

 

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment