Skip to content Skip to footer

10 druhov posteľných obliečok, ktoré pristanú každému

Obliečky sú dôležitou súčasťou každej spálne. Vybrali sme pre vás 10 najlepších kúskov, ktoré do vášho domova prinesú čerstvý vietor a každé ráno vám vyčaria úsmev na tvári. A počuli sme, že majú zázračnú moc nalákať do postele skôr, aby ste zbytočne neponocovali!

Na materiál návliečok sa zamerajte ako prvý.Hoci môže byť ťažké odolávať nádherným dizajnom posteľnej obliečky, vždy sa zaujímajte aj o materiál. Posteľná bielizeň totiž prichádza veľmi často do styku s vašou pokožkou. Preto rozhodne chcete, aby bola z kvalitnej látky, ktorá vám dlho vydrží a je šetrná k vášmu telu.

Vedľa nešliapnete s bavlneným obliečkami, ktoré zaručia pohodlný spánok a navyše sú praktické aj v lete, aj v zime. Príjemne hrejú, sajú, sú mäkké a na dotyk príjemné. Praktický je ale aj krep, ktorý nemusíte vôbec žehliť. Ľan alebo mikroplyš sú zasa ideálne na zimu. Na BIANO nájdete návliečky z materiálov, na ktoré si len spomeniete. Ak ste niekde na obrázku zahliadli vysnívané posteľné prádlo, použite vizuálne vyhľadávanie, ktoré vám nájde rovnaké alebo podobné obliečky. Stačí kliknúť na stránke na ikonu foťáku, nahrať fotku a razom môžete vyberať z rovnakých alebo podobných produktov na stovkách slovenských e-shopov.

Poďme sa pozrieť na top 10 obliečok pre vás na tento rok.

Dva odtiene v jednom

Vymeňte výrazné vzory a krikľavé farby za tlmenejšie a upokojujúce odtiene. Obliečky z čistej bavlny sú jemné a mäkké na dotyk a nekrčia sa, takže ich nemusíte ani žehliť. Čo je na nich skvelé, je praktickosť. Sú obojstranné, takže ich môžete otáčať a každý deň sa tešiť z iného farebného odtieňa bez nutnosti vymieňať celé posteľné prádlo.

Biele, jemné, minimalistické

Ďalším skvelým tipom na obliečky, ktoré upokojujú, a nekrčia sa, sú ľanové v bielej farbe. Posteľná bielizeň z ľanu je pevná, odolná a vydrží vám dlhé roky. Môžete ju používať celoročne – v lete chladí a v zime krásne hreje. Ľanové obliečky sú vhodné pre alergikov a ľudí s ekzémom.

Biela farba skvele padne do každého interiéru. Ak vám chýbajú farby, spálňu môžete oživiť dekoračnými vankúšiky. Biele obliečky prinášajú do spálne pocit útulnosti, sviežosti a čistoty.

Čiernobiele a univerzálne

Čiernobiela kombinácia je nestarnúca klasika a vždy bude vyzerať dobre. A to nielen pokiaľ ste nerozhodní a milujete ako čiernu, tak bielu farbu. Mrknite na potlač s ornamentami. Jemný vzor na bielom/čiernom kontrastnom podklade je skvelou voľbou pre každého, kto miluje jednoduchý, no originálny dizajn.

Pruhované

Husto tkané jemné obliečky sa budú hodiť do všetkých svetlých a romantických spálni. Pruhy sa totiž v dizajne stále vracajú a v interiéroch vyzerajú skvele. Navyše sú univerzálne – využijete ich doma, ale skvelo sa hodia napríklad aj na chatu.

V tmavom kabátiku

To, že frčia svetlé a jemné farby, neznamená, že tmavé obliečky sú pasé. Naopak. Ak máte radi tmavšie farby, vzdávať sa ich nemusíte. Skvelo vyzerá aj tmavo fialové luxusné posteľné prádlo, ktoré sa dá skombinovať so svetlým interiérom a bielou posteľou.

Náš tip: A aké trendy vyhrávajú medzi posteľami? 6 najobľúbenejších manželských lôžok nájdete tu.

Šťastie z mikroplyšu

Perinka v perinke? Veľmi hebučké obliečky, ktoré sú ideálne do zimných mesiacov, sú z mikroplyšu. Nemusia sa žehliť a jemné vlákna vám zaistia ten najpohodlnejší spánok ako na obláčiku.

Nórske vzory

Škandinávsku útulnosť do interiéru môžete vniesť mnohými spôsobmi. Jedným z nich je aj nádherná posteľná bielizeň v scandi vzoroch, ktorá oživí vašu spálňu. A rozhodne nie je nudná. Najviac ich oceníte zachumlaný s novou severskou detektívkou!

Trocha farieb neuškodí

Hoci v moderných interiérov dominujú skôr jemné a nenápadné farby, rozveseliť svoju spálňu živými farbami môžete. Obliečky sú ideálny spôsob, ako vyjadriť momentálnu náladu a oživiť priestor počas dlhej zimy. Nebojte sa preto vzorov i farieb. Náladu zlepší o sto percent, zaručujeme!

Pre romantické duše a sladké sny

Jemná ružová zjemní akúkoľvek spálňu a dodá jej romantický a nežný podtón. Drobnejší vzor nie je príliš výrazný a nebude tak na seba príliš upútavať pozornosť, ale do interiéru zapadne naopak veľmi prirodzene.

Geometrické vzory nikdy nestarnú

Obliečky s geometrickými vzormi v kombinácii s prírodnými farbami dodajú spálni pocit útulnosti a pohody. Čisté línie budú lahodiť vášmu oku a len tak vás neomrzia. A možno vás nalákajú na pohodovú prechádzku v prírode!