Po vynájdení prvého sporáka v roku 1800 sa však aj naďalej varilo v peciach na drevo, na petrolejových a neskôr na elektrických varičoch. V roku 1833 však Jordan Mott vymyslel rúru na pečenie, ktorá využívala teplo zo spaľovania uhlia a nazval ju baseburner. Bola vyrobená z liatiny, mala valcovitý tvar a otvor v jej hornej časti bol uzavretý železným kruhom. Dnešné rúry však vyzerajú oveľa krajšie a poskytujú oveľa viac vymožeností. Pred jej zakúpením, dbajte však najmä na veľkosť, umiestnenie, spotrebu energie, hlučnosť a na jej funkcie. Dnes už totiž môžete zohnať rúru, ktorá rozmrazuje, griluje, teplovzdušne pripravuje jedlá, ba dokonca sa aj samočistí.
Elektrická mini rúra v čiernom prevedení s objemom 30 l, mechanickým ovládaním a 6 voliteľnými programami. Ardes 6231B disponuje plynulou reguláciou teploty v rozsahu 100–230 °C, 60 minútovým časovým spínačom s automatickým vypnutím a s ľahko udržovateľným povrchom vnútorného priestoru rúry.
Minirúra s ventilátorom Ardes 6245PB v čiernom prevedení zaujme predovšetkým svojimi malými rozmermi. Jej objem činí 45 litrov a celý vnútorný priestor je osvetlený, takže budete mať vždy skvelý prehľad o priebehu prípravy vašich pokrmov. Teplotu je možné nastaviť v rozmedzí 10-230 °C a k dispozícii ...