Likéry sú jedným z veľmi obľúbených druhov alkoholu. Sú charakteristické jemnou bylinkovou chuťou a tým, že ich na trhu nájdete veľké množstvo. Výber by sa mal odvíjať najmä od vašich preferencií, prípadne cenovej relácie.
Prvý Fernet vytvorili mnísi v Taliansku už v 18. storočí. Na území bývalého Československa získal veľkú obľubu a je oceňovaný dodnes. Fernet Legenda je výsledkom umu a skúseností majstrov destilérov, ktorí používajú unikátnu bylinnú receptúru. Odporúčame podávať dobre vychladené alebo s ľadom. Na výrobu ...
To je on. Úplne prvá a klasická chuť náš silný likér s jemnou rumovou chuťou. Jeho chuť je zdôraznená viacerými prírodnými prísadami, vrátane citrusových olejov, škorice, vanilky a jamajského rumu, vďaka čomu má tento likér svoju charakteristickú jemne exotickú a zamatovú chuť.PODÁVANIE:Vana Tallinn ...
Jägermeister Jägermeister je nemecký bylinkový likér. Vyrába sa od roku 1935 na základe receptu pozostávajúceho z kombinácie 56 rôznych bylín, druhov korenia a ovocia macerovaných v neutrálnom liehu. Likér, ktorý vznikol po niekoľkoročnom experimentovaní s rôznymi ingredienciami, svoje pomenovanie dostal ...
Luxardo Maraschino predstavuje klasické talianské umenie výroby likérov a jeho patentované balenie je považované za fľašu-ikonu určenú pre širokú verejnosť. Ide o jeden z mála sladkých likérov získaných destiláciou šťavy z čerešní maraska, ktoré firma Luxardo pestuje vo svojích vlastných sadoch v regióne ...
Likérka Bairnsfather ako jediná v Európe vyrába vanilkový likér zo 100% prírodných vanilkových luskov. Bohužiaľ, vanilka je jednou z najdrahších komodít na svete, je jej veľmi málo, a preto potravinársky priemysel využíva umelo alebo chemicky tvorenú látkou tzv. vanilín, pretože je lacný. Recept na likér ...
The Bitter Truth - Elderflower - kombinuje vlastnosti koreneného aperitívu a macerovaných kvetov bazy. The Bitter Truth Elderflower tvorí základ mnohých klasických koktejlov no zároveň je vynikajúcim doplkom k sektu.Jeho vyvážená chuť si získala svoje miesto na celom svete, predovšetkým však v USA. Nechýba ...
Disaronno Velvet je výborný taliansky krémový likér, ktorý spája taliansku eleganciu s modreným vzhľadom. Má osviežujúcu príjemnú chuť, ktorú si najlepšie vychutnáte s ľadom a plátkom pomaranču. Je vhodný pre tých, ktorí milujú krémové likéry s intenzívnou vôňou a chuťou. Obsahuje 17 % alkoholu a nachádza ...
Bartida Peprmintový likér sa vyrába kombináciou veľjemného obilného liehu a vínneho destilátu, s prírodnými výťažkami z mäty piepornej. Pripravuje sa v malých množstvách, za použitia studenej macerácie a následného miešania. Jemnú chuť likéru oceníte, ak ho budete piť samotný, alebo aj v nevšednom drinku, ...
Limitovaná edícia svetoznámeho írskeho likéru Baileys s príchuťou tiramisu! Áno presne tak, inšpiráciou bol známy kávový koláč. Po ochutnaní ucítite lahodné espresso, čokoládu, mascarpone a smotanu. Každú kvapku mlieka, ktorú používajú pri výrobe Baileys-u, dodávajú írsky farmári. 38 000 dojníc produkuje ...
Galliano L''Autentico je taliansky likér, ktorý v roku 1896 vytvoril Arturo Vaccari z Toskánska. Pomenovaný bol po Giuseppem Gallianovi, talianskom vojnovom hrdinovi. Tento likér sa vyrába z vanilky, citrusu, zázvoru a anízu.
Aperitív Martini, ktorý bol špeciálne spracovaný podľa Martiniho receptúry z roku 1872. Má jemne horkastú chuť. Obsahuje Bombay Sapphire gin a Martini Reserva Speciale vermut di Torino. Pri jeho výrobe bol taktiež použitý šafrán, angostura, či talianska Artemisia. Všetko ako celok vytvára nezameniteľný ...
Aperitív Bonanto je výsledkom macerácie viac ako 30-tich botaník. Medzi tieto špeciálne prísady patria palina, stredomorské rastliny ako bobkový list, bazalka, tymián ako aj výber citrusových plodov, ktoré zvyšujú jeho čerstvosť. Čerešňový destilát a jablko mu dodávajú jedinečnú osobnosť. Rôzne štádia ...
Jemný sladký likér vyrábaný spoločnosťou River Charente v oblasti Cognac vo Francúzsku. V chuti dominujú Ruby Red grapefruity, ktoré sa ručne zbierajú na Korzike. Celý aperitív sa vytvára infúziou citrusových šupiek, prírodných botaník a Eau de Vie. Vyskúšajte si pripraviť Pampelle Spritz. Do pohára ...
Bolo to v roku 1815, keď Ausano Ramazzotti uskutočnil niekoľko experimentov, v ktorých zmiešal ingrediencie z celého sveta, ako sú talianske sladké pomarančové šupky, rebarbora, kurkuma a rozmarín. Ramazzotti Sambuca je talianska anízový likér. Za jej špecifickou chuťou a charakteristickou plnou arómou ...
Karpatský čaj je koncentrát zmesi slovenských ručne zbieraných horských bylín z pohoria Karpát a kvalitného jemného pšeničného liehu s 52 % obsahom alkoholu. Má harmonickú sladko-pikantnú chuť bylín, ktoré boli macerované niekoľko týždňov. Vďaka harmonickej chuti je obľúbený najmä v dámskej spoločnosti. ...
Tequila Rose je jahodový krémový likér na báze tequily. Tento likér na báze tequily, vyrobený zo skutočného mlieka, sa svetom prehnal ako hurikán. Vyznačuje sa výraznou chuťou čerstvých lesných jahôd s jemným úderom tequily, ktorá mu dodáva dokonalú rovnováhu, takže nie je príliš sladký ak ho pijete ...
Španielsky likér vyrobený z citrusu a vanilky. Vlastne sa vyrába zo 43 rôznych ingrediencií a odtiaľ pochádza jeho názov vrátane Cuarenta Y Tres čo v španielčine znamená 43. História tohto nápoja pochádza z rímskych čias. Hovorí sa, že po tom, čo Rimania dobyli Qart Hadas v juhovýchodnom Španielsku, ...
Pernod Paris - legendárny anízový likér parížskych umelcov sa vyrába destiláciou aromatických bylín, ktorých predovšetkým, pôvod i počet sú prísne utajované. Je však známe, že základom unikátnej chuti pernodu je hviezdicový aníz známy tiež ako badián a fenykel.