Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Součástí knihy je kalorická a biologická hodnota receptu. Tato kuchařka je určena těm, které postihlo onemocnění slinivky. Autorka vychází ze svých letitých odborných zkušeností dietní sestry /pracovnice IKEMu). Ač neopomíjí přísné dietní zásady, snaží se nemocným zpestřit jídelníček. Úvodem čtenáři ...
Kniha - autorka Pavla Burešová; Pavel Pavloušek, 144 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Určite ste často na rozpakoch, či práve ochutnávate dobré, alebo zlé víno. Podľa etikety to zvyčajne nespoznáte. Možno ani neviete, ako víno správne uchovávať, podávať a ako ho harmonicky skĺbiť s určitým ...
Ája Drahokoupilová je patnáctiletá nadšená kuchařka, která se v kuchyni pohybuje opravdu od dětství. Začínala tím, že si jako malá hrála s vařečkami, miskami a hrnci, a jak rostla, pletla se mámě do vaření víc a víc. Ve třech letech pomáhala obalovat řízky, v první třídě upekla svoji první bábovku a ...
Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak správně připravit, ochutit a vyudit různé druhy masa a dalších potravin, aby byl výsledek co nejlepší. Každou ...
Kuchárska kniha je určená všetkým školákom, ktorí radi varia, pečú, vykrajujú, miešajú alebo sa iba motajú po kuchyni. Vtipná pomôcka aj pre úplných začiatočníkov je plná pestrých fotografií. Prináša 29 jednoduchých a chutných receptov, ktoré si deti môžu pripraviť úplne sami. Dobrodružnou cestou ich ...
Autorka ich zozbierala zo starých zápisníkov babičiek a zo zažltnutých kuchárskych kníh a upravila tak, aby ste si ich mohli upiecť aj dnes.
V publikácii je prezentovaných 136 riešení.rodinných domov z produkcie 21 rozličných.slovenských architektonických ateliérov.Publikované projekty sa vyznačujú štýlovou.rôznorodosťou a čitateľ má tak možnosť.vybrať si dom, ktorý najviac vyhovuje jeho.predstavám. Súčasťou knihy je aj cenník.a kontakty ...
Najobsiahlejšia kniha o fermentácii, čo kedy vyšla, písanú opäť autorovým neodolateľným spôsobom. Ak ste fanúšikmi fermentácie alebo sa o tomto odbore chcete viac dozvedieť, niečo si doma nakvasiť, vybaviť si kuchyňu, osvojiť si naozaj jednoduché postupy, až detektívne si počítať o svete priateľských ...
Knihu Tajné narozeninové recepty naší babičky (Klára Trnková) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
1001 jednoduchých no účinných rád, ktoré prispejú k osožným zmenám vo vašich stravovacích návykoch v prospech vášho zdravia.Táto výnimočná publikácia ponúka čitateľom množstvo praktických rád overených odborníkmi, ako si zlepšiť stravovacie návyky a udržať si správnu hmotnosť, aby vám úžitok z jedla ...
Kniha - autor Anna Walzová, 64 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá.Hmmm… Jak krásně to voní! Nůž prostupuje křupavou kůrkou a málokdo odolá tomu, aby první krajíc neochutnal ještě teplý. Čerstvě upečený chléb je zkrátka nenahraditelný. A nejlepší je pochopitelně vlastnoručně upečený. K čerstvému ...
František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a u nás ho poznajú stovky a stovky spokojných zákazníkov. Mnohí doslova chodili tam, kde práve on pôsobil ako šéfkuchár, aby mohli vychutnávať jeho "božskú" kuchyňu. Pochúťky a misy z hydiny je prvá knižka z pripravovanej série šiestich ...
Knihu Velká kniha Vaření a Pečení (Kolektív autorov) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Tradiční česká a moravská kuchyně je proslulá hojností pokrmů připravovaných z mouky. Knedlíky jsou světoznámým fenoménem, ovšem buchty a koláče se jim popularitou vyrovnají. Buchty dokonce vstoupily do pohádek, bez nich se neobešel žádný vandr, rozdávaly se kouzelným dědečkům a dárcům vynášely rozličné ...
Autorka kuchárskych kníh a milovníčka jedla Francesca Spinelli a fotograf a bloger Mykola Nevrev vás zoznámia s tradičnými jedlami z rôznych regiónov Francúzska. Spája ich vášeň k jedlu, fotografovanie a kreativita. V tejto knihe sa s vami podelia o množstvo nielen kulinárskych zážitkov spojených s tvorbou ...
Chudnutie nebolo nikdy také chutné. Vynikajúce sýte jedlá. Jednoduché metódy bez neporiadku. Recepty, ktoré zakaždým fungujú. Kniha obsahuje všetko, čo potrebujete, aby ste si vychutnali chutné jedlo každý deň v týždni - od rýchlych raňajok a jedál v strede týždňa po piatkové napodobneniny obľúbených ...
Jde to i bez kašiček Když se kojenec začíná učit přijímat pevnou stravu, jsou nejdůležitější uvolnění, trpěliví a informovaní rodiče, kteří z jídla nedělají zbytečný stres. Pokud navíc mají po ruce několik praktických tipů a rad, pak mohou své miminko přikrmovat od samého začátku nekašovitou stravou ...