Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha - autor Christa Muhle-Witt, 0 strán, česky, Táto veľká kniha receptov z diviny prináša zmenu do kuchyne. Predkladá vám osvedčené aj úplne nové recepty z celkom 15 druhov úžitkovej, voľne žijúcej zveri. Návody, popísané krok za krokom, uľahčí prácu a zaručí, že sa vám každý pokrm povedie. Problémy ...
Proč je životně důležité, abychom konzumovali svou potravu v přírodním syrovém stavu? Co chybí v našem jídelníčku a proč jsme tak náchylní k nejrůznějším degenerativním chorobám? Který faktor obsažený v potravě hraje klíčovou úlohu při odhalování tajemství dlouhověkosti? Odpovědi na tyto a další fascinující ...
2010. JIDLO PRO LASKU SVUDNE A LEHKE je smyslne, lehke a rozkosnicky lakave. Pochoutky pro dva zamilovane, podnetne a posilnujici, rozpalujici, osvezujici. < br/>.
The ultimate barbecue cookbook Fire up the charcoal, grab the tongs and discover how to use smoke, spice and sizzle to mouth-watering effect with Barbecue. Try rubs, mixes, marinades and finger-licking barbecue recipes from around the globe. Over 150 tasty meals include cardamom chicken tikka, prawns ...
Knihu Dar od mistrů čínské kuchyně (Long Walter) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Postoje odborníkov na výživu k inováciám a tradíciám v českej strave v 50. a 60. rokoch 20. storočia. Pre pamätníkov, narodených koncom 60-tych rokov a skôr, sú ilustračné fotografie a reklamy na typické mliečne výrobky a potravinárske polotovary reaálneho socializmu ČSSR zábavným oživením. Český text.
S pomocí této knihy snadno připravíte zlatý hřeb jakékoli oslavy vašich malých mlsounů. Nechte se inspirovat promyšlenými a efektními výtvory, jejichž výrobou nestrávíte celý den. Dorty plné hravosti a fantazie vás nadchnou nejen svou jednoduchostí, ale i vyvážeností chutí - a hlavně svým neodolatelným ...
Koktejly v této knize připravil mezinárodně uznávaný barman Gianfranco Di Niso ve spolupráci s Davidem Manzonim a jsou doprovázeny nádhernými fotografiemi, které pořídil mistr zátiší Fabio Petroni. Naleznete zde 90 receptů na koktejly (z nichž mnohé jsou původní), ve kterých je jednou ze složek víno. ...
Viete že ryža, ktorá sa predáva na Slovensku, pochádza z Talianska? Najviac sa jej vypestuje na severe krajiny, odkiaľ pochádza šéfkuchár Alvarez Momi. Rizoto na rôzne spôsoby je na severe Talianska obľúbenou pochúťkou. Rýchla príprava, recepty plné fantázie a dôvtipu dokazujú, že v jednoduchosti je ...
Knihu Dobroty s příběhem (Kolektív) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
"Som vďačná za príležitosť spoznať Grécko z iného uhla, za všetky zážitky a spomienky a som rada, že mám možnosť sa tam stále vracať aj vďaka – dnes už – mojej rodine, ktorá tam žije. Dúfam, že grécke lahôdky z tejto knihy budete pripravovať s rovnakým nadšením, s akým sme ich pre vás so sestrou Olinkou ...
Druhý díl knihy se týká afrických a asijských způsobů stolování a gastronomie a seznamuje nás s tradicemi jednotlivých regionů.
Väčšina receptov pochádza z relácie Na chalupe, ktorú tvorí moderátorka Katka Jesenská už sedem rokov. Kniha je prehľadne rozdelená do štyroch ročných období a nájdete v nej nielen Katkine recepty, ale aj recepty chalupárov, ktoré počas svojho putovania po chalupách ochutnala. Niektoré z nich majú svoju ...
Dostali ste chuť na ovocný rez, malý koláčik alebo kus dobrej torty, a nechce sa vám zapínať rúru? Máme riešenie! Na dezerty v tejto knihe potrebujete iba funkčnú chladničku. Tortové korpusy pripravíte z podlhovastých piškót, maslových sušienok, müsli alebo z pukancov. Na krémy použijete čerstvý syr, ...
The definitive cookbook bible of the world''s most popular and oldest cuisine "China The Cookbook is a magnificent insight into the history of Chinese cuisine. I will treasure it in my collection and it will be no doubt be used as valuable reference for many years to come." -Ken Hom OBE,Chef, author ...
Cieľom tejto knihy je oboznámiť čitateľov, ktorí sa chcú pustiť do prípravy týchto lahodných nápojov pre vlastnú zábavu a potešenie svojich priateľov s ľahko osvojiteľnými praktikami – jednoducho, jasne a s praktickými radami. Kto chcete pripraviť pálenku doma, okrem príslušných právnych predpisov musí ...
Petra Tóthová je jedna z najznámejších profesionálnych cukrárok na Slovensku. Jej spoluprácu často vyhľadávajú špecializované printové médiá, ktoré sa venujú jedlu a svadbám. Spolupracovala na rôznych projektoch, ako sú reklamné kampane, knihy, učebné texty pre cukrárov a televízne programy. Pravidelne ...
Sladkosti máme všetci radi, niekto menej, niekto viac a niekto ešte viac. Zároveň si však čoraz viac ľudí začína uvedomovať, že nášmu telu neprospievajú ani zvonka, ani zvnútra. Preto vám autori v tejto knihe ponúkajú recepty, ktoré zaručene uspokoja vašu chuť na sladké a zároveň nezaťažujú váš organizmus ...